Podświetlanie ekranu Tośka Satellite a300


(Matias5 1993) #1

Po przejściu z Visty na XP nie mogę regulować mocy podświetlania LCDka,

nie działa mi większość klawiszy z FN (w tym regulacja mocy podświetlania).

Da się coś z tym zrobić?

Lap to Tośka Satellite a300 model psag8e. Xpek z SP3.

Z góry dzięki za pomoc.


(stranger 004) #2

Musisz w BIOS-ie przestawić - jest tam opcja związana z Led ilumination, poza tym niezbędne będą sterowniki bodajże display driver stąd:http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/download_drivers_bios.jsp?service=EU&selCategory=2&selFamily=2&selSeries=153&selProduct=781&selShortMod=740&language=32&selOS=10&selType=all&yearupload=&monthupload=&dayupload=&useDate=null&mode=allMachines&search=&action=search&macId=&country=27&page=1&startPage=1

P.s. mam to samo oznaczenie lapka :wink:


(Matias5 1993) #3

Nadal nie mogę, nie chcę wracać do visty :expressionless:

Nie wiem czemu ale część sterowników nie chce sięzainstalować, przy instalowaniu sterownika chipsetu tak jakby pomija proces instalacji...


(stranger 004) #4

Instalowałeś z tej strony, którą ci podałem? Tam masz wszystkie sterowniki do xp więc nie powinno być problemów :slight_smile:

P.s. nawet odnośnik ustawiłem pod twojego/mojego lapka :slight_smile:


(Matias5 1993) #5

Ja właśnie z tej strony pobierałem stery, power saver wywala błąd a stery od chipsetu nie instalują się chociaż instalator komunikuje iż sterowniki zostały zainstalowane. (tak jakby pomija proces instalacji)


(stranger 004) #6

pobrałeś ten sterownik:http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/download_driver_details.jsp?service=EU&selCategory=2&selFamily=2&selSeries=153&selProduct=781&selShortMod=740&language=32&selOS=10&selType=all&yearupload=&monthupload=&dayupload=&useDate=null&mode=allMachines&search=&action=search&macId=&country=27&selectedLanguage=32&type=all&page=1&ID=63486&OSID=10&driverLanguage=42 ?

power saver jest zbędny - odinstaluj

potrzebne ci bedą: (idąc od "góry" spisu) CSU, CM, DD, HKU, Lan driver, Sound driver, Wireless lan client manager atheros, wireless lan driver atheros - to powinno wystarczyć


(Matias5 1993) #7

Tak, właśnie podczas instalowania tego sterownika jest pomijany proces instalacji. Zaraz oblukam resztę.

Mam wszystkie stery oprócz tego pierwszego (od chipsetu), i od karty sieciowej.


(stranger 004) #8

Do chipsetu sprawdź tu: http://downloadcenter.intel.com/SearchR ... set+Family

powinno być :slight_smile:


(Matias5 1993) #9

Muszę teraz reinstal systemu zrobić, coś się posypało tak że system raz startuje a raz nie, w sumie po pierwszym odpaleniu z cd win wywalił bsod'a.

// PS dzięki za pomoc :stuck_out_tongue:

Na stronie producenta brakuje Hardware Setup dla xp ;/