Podwójne logowanie w Ubuntu 11.10

Mam bardzo dziwny problem, po niedawnej świeżej instalacji Ubuntu 11.10 gdy się loguje podając hasło zamiast zalogować się, ponownie pojawia się okno logowania, dokładnie tak jak przy złym haśle, tylko nie jest napisane, że złe hasło, tylko po prostu LightDM jak za pierwszym razem, gdy wprowadzę ponownie hasło już się loguje i tak za każdym razem to trochę denerwujące podwójne logowanie, macie jakiś pomysł na to?

Witam serdecznie

A nie zaszyfrowałeś przypadkiem katalogu domowego i nie jest wymagane podanie hasła do jego odszyfrowania?

Pozdrawiam

Nie katalog nie zaszyfrowany, ale chyba problem już rozwiązany przypadkiem ale udało się. Po instalacji Ubuntu sam zainstalował własnościowe stery do NVIDIA ale zobaczyłem, że są tam dwie wersje sterowców wersja current [Rekomendowany] i wersja current-updates. To myślę sobie zainstaluje current-updates bo chyba o to chodzi, że będą aktualizacje do sterów nie czekając na kolejną wersje Ubuntu. Zainstalowałem to, i wtedy sam usunął wersję rekomendowaną i działa teraz na post-release updates i o dziwo już nie ma podwójnego logowania, nie wiem co ma jedno z drugim wspólne ale ładnie działa :smiley: