Spotkałem się kiedyś z plikiem który zajmował 290 MB a po rozpakowniu zajmował aż 4 GB. Czy ktoś by mi mógł opisac w jaki sposób skompresować plik aby z kilku giga zajmował zaldewie kilkaset MB. Dodam jeszcze że plik ten był podzelony na kilka części po parenaście mega.
WinRARem tego raczej nie zrobisz. spróbuj programem WinUHA ale wątpie czy az taaki efekt otrzymasz. chyba ze wszystko pare razy popakujesz. pozdro
Wszystko zależy o kompresora i plików jakie chcesz spakować. Niektóre pliki, które z reguły są skompresowane (np. *.jpg) po kompresji są bardzo niewiele mniejsze.
KGB Archiwer
i tym KGB Archiverem osiągne taki sam efekt :?:
Spoko, spoko KGB Archiwer może i tak kompresuje ale kompresja trwa nieporównywalnie długo do innych programów np. UHARC’a, a z tymi plikami z 4GB na 260MB tą sa pewnie gry, tz. Ripy z których pousuwane są filmy, muzyka itp elementy multimedialne, a w ich miejsce powstawianie puste pliki które da się bardzo łatwo kompresować. Ja używam UHARC’a i mój rekord to z 1.2GB zrobiłem 631MB. Nie ma co liczyć że z filmu DivX 700MB zrobisz 100MB archiwum, to jest niemożliwe. Video, muzyka i niektóre formaty graficzne są bardzo słabo kompresowalne.
to słabo ja z 1.30 spakowałem do 230 MB
napisz proszę w jakim formacie były pliki, bo to jest bardzo istotne :!:
były różne. Spakowałem sobie Tony Hawks U2 co miałem na dysku
Tutaj masz video ,które zajmuje 147.1MB spakowane do 899 KB .
Więc chyba jednak da się pakować filmy do małych rozmiarów
Po necie właśnie chodzi taki sam rip THUG2 i dlatego tyle waży bo są pousuwane filmy, mp3 i multiplayer.