Podzielenie Internetu

Witam!

Przejdę do problemu. Posiadam modem Terayon TA-202 i dostawcą internetu jest Aster, oraz Router TP-LINK TL-WR340G. Mój problem polega na tym że

gdy chce korzystać z internetu na moim PSP muszę odłączyć modem od komputera. A jeżeli potrzebuje skorzystać z neta w komputerze muszę odłączyć

Router. Czy da się podzielić połączenie tak by Router wysyłał połączenie oraz by komputer miał internet? Obrazu powiadamiam że jestem zielony w tych sprawach!\

Proszę o POMOC!

posiadasz router, który ma wifi, wiec to chyba proste ze modem podpinasz pod router, do routera kompa po kablu na przykład, właczasz wifi i możesz z psp korzystać.

http://forum.pclab.pl/t342692.html

W tym rzecz że jeżeli mam połączenie Router(Ethernet)Modem(USB)Komputer ,komputer ma internet a router nie. Gdy Router(Ethernet)Komputer|Modem(USB) Komputer - nic nie ma neta. Nie posiadam dwóch kabli Ethernet by połączyć Router z Modemem i Router z Komputerem.

A pro po gdzie można kupić kabel Ethernet i w jakiej cenie?

w takim wypadku musisz zrobić to tak:

modem -----lan-rj45---->router-----lan-rj45----->komuter i pozniej wifi do psp

nie mozesz podłaczyc do routera kabla usb i sieciowego bo modem obsłuży tylko jeden.

musisz miec 2 kable sieciowe (proste), kupisz w prawie każdym elektrycznym sklepie, komputerowym, w niektorych supermarketach i na allegro. koszt powinien byc w garnicach 1zł/m

Więc po zakupieniu dodatkowego kabla udało mi się połączyć z Google. Reszta stron nie wczytywała się. Komputer miał internet, PSP też dostawał

ale chyba tylko jego odrobinę. Chciałbym podzielić na połowę moje połączenie.

Na dodatek po 5 min router zwariował. Diody zaczęły mrugać(wszystkie). Proszę o pomoc.

nie mozesz dostawać tylko odrobiny :wink: nie jest to tak zaawansowany router.

diody będą migać nieregularnie (Wan, Lan, wifi)

musisz router skonfigurować - w aster chyba tylko mac adres kompa sklonować na router.

Nie rozumiem? Jak skonfigurować?

Migają WSZYSTKIE DIODY! SYS,WLAN,WAN,1,2,3,4

wiesz jak wejsc na router przez przeglądarkę???

na nalepce na routerze masz adres ip domyslny, login i hasło.

najlepiej wczesniej zresetuj router masz taki mały przycisk (trzeba wcisnąć długopisem, spinaczem) i trzymać z 10-15sek. az wszystkie diody razem mrugną.

i dopiero wtedy zacznij konfigurować. aaa we własciwościach połaczenia na kompie ustaw wszystko na automatyczne (ewentualnie najpier spisz) twój adres ip, bramę, DNSy, maskę.

Naprawdę mało rozumiem.

Do Routera wejdę. Zresetuję go. Ale dalej nie umiem już.