Pojawiające się komunikaty z błędami (Windows XP)


(Gupaz25) #1

Witam , wszystkich użytkowników forum.Dnia wczorajszego na moim PC'cie wystąpił dość dziwny problem.Mianowicie pojawiają mi się przeróżne błędy bez praktycznej przyczyny.Zacznę od początku:

Sufrowałem sobie jak zwykle w sieci (portale społecznościowe) nagle wyskoczył mi błąd systemowy :

System Windows Brak Dysku-74e... (dalej nie pamiętam niestety)

Miałem do wyboru opcje : Anuluj , Kontynuuj , Ignoruj wybrałem pierwszą opcje komunikat znikł.Po ponownym uruchomieniu systemu gdy chciałem uruchomić jakąkolwiek aplikacje wyskakiwał mi ten o to błąd (przykład programu Ccleaner)

01929487059476235884.jpg

Bądź ta plaga błędów:

58603603829274764616.jpg

Pomyślałem ,że to może być wirus okazało się ,że gdy chcę pobrać jakikolwiek plik z internetu za pomocą Firefox'a pobieranie zatrzymuje się przy 0 % i nic dalej się nie dzieje.Poszukałem więc w płytach Kasperskiego 2009 Trial gdy chciałem go zainstalować na początku komputer w trakcie procesu instalacji się zresetował pokazując "blue screen error" nie zdążyłem nic zapisać z tego komunikatu gdyż trwał tylko chwilę.Po ponownym uruchomieniu systemu udało mi się zainstalować wymienione wyżej oprogramowanie lecz problem był z włączeniem.Pokazywało się okno wyboru licencji gdy wybrałem odpowiednią (trial) i klikałem "Następna strona" przez 1 sekundę pojawiała się informacja o łączeniu z serwerem po czym z powrotem ukazywało się okno wyboru licencji.

Zrobiłem formatowanie dysku (systemowego) wgrałem na nowo Windowsa lecz komunikaty nie znikły.

Proszę was o pomoc podejrzewam jakiegoś "Robaka".

Dodaję wam również screena z podejrzanymi (wcześniej ich nie zauważałem )dla mnie procesami:

Posiadam Windows Xp Home Edytion z dodatkiem SP 3


#2

Okrutny_Baklazan , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif


(Do Rejestracji) #3

Lubie Kompot? :smiley:

W trybie awaryjnym również się pojawiają?


(Gupaz25) #4

Tryb awaryjny nie uruchamia się przy próbie rozruchu podczas ładowania systemu dostaje nagłego resetu. :frowning:

Obawiam się ,że mogłem dostać jakiegoś świństwa typu "Robak" który uszkodził mi podzespoły komputera (dysk,płyta główna)


(Aldanist) #5

Jeśli dasz radę odpalić system i nagrac płytkę - zasśij to:

http://www.avg.pl/pobierz/avgrescuecd.html

Wypal, odpal z tej płyty kompa (jest bootowalna), zaktualizuj bazę, zeskanuj - będziesz miał obraz sytuacji i czy faktycznie jest tak źle czy da się jeszcze coś uratować.