Pokaż pliki ukryte nie działa, zawieszanie komputera


(Wirus1234) #1

Witam. Pojawiły mi się dwa pliki autorun.inf oraz 9d6resf.exe. Skanowanie spybotem, nodem nie dało rezultatu. Próbowałem usunąć te pliki przez konsole, w trybie awaryjnym, nadal nic. Combofix nie daje się uruchomić ponieważ komputer przy próbie uruchomienia Combofixa zawiesza się. Wyczytałem na forum żeby spróbować OLT usunąć tego wirusa. Niby po użyciu usunęło te pliki ale po ponownym uruchomieniu pojawia się ponownie.

http://www.wklejto.pl/81529

http://www.wklejto.pl/81530


(Monczkin) #2

virusinski , nazwij proszę temat konkretnie. Inaczej wyciągnę konsekwencje. Przeczytaj proszę te tematy.

viewtopic.php?f=16&t=394978

zasady-wklejania-logow-forum-tytulowania-tematow-t253052.html


(jessica) #3

1) Użyj USBFix , >http://www.bezpieczenstwosystemow.pl/index.php?topic=7405.0

Kliknij w nim na:DELETION.

Daj raport z tego usuwania.

2) Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Script wklej to:

Kliknij w Wykonaj Script. Zatwierdź restart komputera. Zapisz raport, który pokaże się po restarcie.

Następnie uruchom OTL ponownie, tym razem kliknij Skanuj.

Pokaż nowy log OTL.txt oraz raport z usuwania.

jessi


(Wirus1234) #4

Skanowanie z USBFix:

http://www.wklejto.pl/81708

Usunięcie UTL:

http://www.wklejto.pl/81709

Nowy log OTL:

http://www.wklejto.pl/81710

Plik Extras:

http://www.wklejto.pl/81711


(jessica) #5

USBFix usunął ten powyższy obiekt ze względu na podejrzaną nazwę ("muza") - czy to przypadkiem nie był Twój folder?

Jeśli tak, to odzyskaj go w sposób podany w punkcie 4c opisu USBFIX (http://www.bezpieczenstwosystemow.pl/index.php?topic=7405.0

Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Script wklej to:

Kliknij w Wykonaj Script. Pokaż raport, który pokaże się po restarcie.

jessi


(Wirus1234) #6

http://www.wklejto.pl/81757 oto raport


(jessica) #7

Powinno być OK.

Jeśli odzyskałeś już "muzę", to:

W USBFix kliknij na przycisk UNINSTALL

W OTL kliknij na przycisk Sprzątanie - to go usunie razem z jego Kwarantanną.

jessi


(Wirus1234) #8

Problemy zniknęły, wirusa już nie ma. Wszystko działa tak jak powinno. Bardzo dziękuje za pomoc, bo jakbym musiał formatować i od nowa wszystko wgrywać to trochę tego za dużo. Jeszcze raz bardzo dziękuje :slight_smile: