Witam.
Przy starcie windy instaluje mi się dodatkowe połączenie internetowe. Za każdym razem musze wchodzic do menadzera urzadzen i wybierac odinstaluj. Co mogę zrobić?
Witam.
Przy starcie windy instaluje mi się dodatkowe połączenie internetowe. Za każdym razem musze wchodzic do menadzera urzadzen i wybierac odinstaluj. Co mogę zrobić?
Może w kompie masz dwie karty sieciowe , jedna zintegrowana na płycie druga na slocie PCI lub modem dostępowy, wyłaczyć w biosie zintegrowaną jak jest nieużywana.
Tak, zintegrowana jest nie używana. Popatrze w bios jak będe miał chwilkę
Jeśli będziesz miał problemy w biosie to zamiast ją odinstalowywać w menadzerze urządzeń poprostu ją wyłącz a nie bedzie się wiecej już ładowac z systemem
Probowałem juz z wyłącz. Taki sam efekt.
A wykasowywałeś ją z połączeń sieciowych po wyłączeniu jeśli tak to pozostaje ci tylko bios. Ja tez mam dwie karty sieciowe jedną wyłączyłem i mi się już nie ładuje z systemem.
O co chodzi ?
Chodzi mi o to że każde połączenie z internetem obojetnie czy to jest modem czy karta sieciowa jest ustawiane jako połączenie lokalne w" Panel sterowania/Połączenia sieciowe". Zapewne jest tam też twoja karta której nie chcesz. Usuń to połaczenie lokalne z którego korzysta ta karta i WYłĄCZ ją w menadzerze urządzeń.