Połączenie laptopa z TV przez HDMI - problem

Witam

Mój problem polega na tym, że za każdym razem po połączeniu mojego laptopa Samsung z TV Philips, sygnał przesyłany za pośrednictwem HDMI, jest w częstotliwości 60 Hz . Niestety, mój telewizor takiej częstotliwości odświeżania nie obsługuje, toteż zamiast obrazu pojawia się ztp ‘tęcza’. Dopiero po zmianie w Panelu Sterowania NVIDIA na 50 Hz, widać poprawnie obraz. Jest to bardzo męczące, gdy za każdym razem muszę grzebać w panelu sterowania, by wyświetlić obraz na TV. :frowning: Czy da się ustawić, by automatycznie po podłączeniu TV, ustawiało się 50 Hz ?

Proszę o pomoc… Pozdrawiam

Spytaj się w autoryzowanym serwisie czy nie mogą ci zaktualizować softu w TV. Ogólnie z Philipsem były jakieś dziwne jazdy jeśli chodzi o podłączenie przez hdmi z laptopem. Zdarzało się, że obraz szedł bez problemu ale z kolei dźwięku nie było w ogóle. Ani na tv ani w laptopie. Na kilku modelach sprawdzone i tylko z philipsem taki problem miałem.

Dziękuę za radę… Czy ma ktoś może jednak jakieś inne pomysły? :slight_smile:

Pozdrawiam

No serio ci mówię, że najprędzej zadzwonić do nich i spytać czy w twoim modelu jest możliwość aktualizacji softu. Inaczej będziesz gdybał i szukał po forach. Zadzwonić szybciej.

Po za tym sprawdziłbym jeszcze tego laptopa na innym LCD i wykluczył czy to wina portu w laptopie czy TV.

Sprawdzałem na LG 32’ calowym, wszystko jest w porządku, obsługuje częstotliwość 60 Hz. Podpiąłem pod mój problematyczny Philips Dekoder HD , i było wszystko OK, wychodzi na to, że ma tylko problemy z komputerem… Dziękuję za pomoc. Postaram się zadzwonić do BOK Philipsa. Mam nadzieję, że taka usługa nie będzie zbyt wiele kosztować, bo telewizor mam z drugiej ręki i jest bez gwarancji. :frowning:

Pozdrawiam

Zadzwoń, spytaj czy jest taka możliwość i ile chcą. Jeśli nie będzie ci odpowiadać, a masz w TV wejście USB to sam spróbuj sobie zrobić update. Jeśli wejściem serwisowym jest tylko rs-232 to już większa zabawa. No chyba, że masz laptopa Samsung P460 lub 560 to wtedy masz wyjście w nim.

Mój laptop to Samsung R510, telewizor to Philips 19PFL5522D/05. Jest w nim wejście USB, a nawet dwa. Narazie wysłałem e-maila do firmy Philips z zapytaniem o mój problem. Jeśli chciałbym samodzielnie dokonać upgrade’u firmaware w TV, czy ktoś mógłby mi wyjaśnić chociaż w lakoniczny sposób, jak to zrobić? :?

może zapisz konfigurację do profilu nvidia … może będzie się domyślnie ładował.

Niestety, nie ładuje się on domyślnie, można go wczytać ręcznie, ale to nie zawsze działa. :frowning: Czekam na odpowiedź od firmy Philips…

P.S. Czy nie ma jakiegoś programu, który odpowiadałby za automatyczne wczytywanie rozdzielczości podczas podłączania nowych ekranów?

Dodane 24.03.2010 (Śr) 17:12

Ehh… niestety ich odpowiedź zbyt wiele mi nie pomogła:

"Szanowny Panie,

Dziękujemy za kontakt z firmą Philips.

W odpowiedzi na Pana e-mail informujemy, że wyświetla się taki komunikat, ponieważ sygnał wysyłany przez laptopa posiada zbyt wysokie parametry i telewizor nie jest w stanie go obsłużyć.

W razie pytań prosimy o ponowny kontakt z Biurem Obsługi Klienta pod bezpłatnym nr tel. 008003111318."

____

Będę musiał tam przedzwonić, bo w mailu nie zrozumieli mojego problemu, mimo, że opisałem go dobrze.

Zadzwoń, a nie wysyłaj maila. Niech cie połączą z jakimś serwisantem co się zna. Tak to będą cie zbywać.

Osobiście sprawdziłbym jeszcze wersje kabla i jeśli nie jest w wersji 1.3 to na takim jeszcze bym sprawdził.

W ogóle najprościej to iść do jakiegoś elektormarketu i poprosić o sprawdzenie tego kabla przed zakupem. W 99% przypadków nie robią problemów. Oczywiście jeśli nie idziesz w weekend gdzie jest największy ruch.