Mam do zrobienia porządny projekt do szkoły. Projekt w połowie gotowy ale renderowanie już kiepsko działa. Procesor i5 2,4ghz, geforce 520mx, 8gb ram. Na necie widziałem o możliwości połączeniu kilku pc aby osiągnąć wyższą moc obliczeniową. Nie opłaca mi się kupować nowego sprzętu, bo i tak mało co korzystam ale mam w domu jeszcze ze trzy laptopy. Moc jest podobna więc przesiadka na tamte nie ma sensu. Mogę je nawet rozłożyć na części aby jakoś połączyć. Nie chodzi mi o fps w grach, a same operowanie 3D. Zużycie prądu też mało ważne. Ma mi dać porządne efekty. Da radę coś zrobić? Działów raczej nie mieszam i sorki jak coś pomylone.
Z góry dzięki!
Jakim programem renderujesz?
Ogólnie taki problem rozwiązuje renderowanie po sieci (nic nie musisz rozbierać). Łączysz wszystkie możliwe sprzęty i renderujesz. Wszystko jednak zależy od oprogramowania jakiego używasz tzn. czy ma ono taką możliwość czy też nie.
Jeżeli nie ma opcji po sieci, to zawsze jest riser do słącza w Twoim lapku i podpiecie wewnętrznej karty jednego na zewnątrz 2 Pytanie tylko czy karty obsługują cross/sli etc, czy zasilanie uciągnie, czy wiecejc zasu niż czekanie to nie zajmie;-)