Połączenie lokalne - połączono, brak internetu


(Warfnir) #1

Witam,

Na wstępie chciałbym przybliżyć temat i ostrzec, iż jestem kompletnie zielony w sprawach związanych z połączeniami sieciowymi.

Wracając; tydzień temu nie miałem dostępu do internetu, powodem podanym przez Biuro Obsługi, była rzekoma kradzież kabla internetowego.

3 dni później po usunięciu usterki (sąsiedzi mieli już połączenie) pojawił się problem…

Mam połączenie lokalne (ikona pokazuje jakby było sprawne, żadnych problemów) jednak gdy próbuje odpalić jakąkolwiek przeglądarkę internetową nie mam możliwości przeglądania stron internetowych.

Dodam, że sterowniki i karta sieciowa są sprawne, gdyż sprawdzałem komputer w drugim domu i wszystko grało. Ustawienia IP i DNS mam ustawione na automatyczne. Przemiła Pani z BOK’u zapewniła mnie, że problem leży po mojej stronie.

Komputer jest połączony bezpośrednio z siecią.

Załączam komendy z wiersza poleceń:

ipconfig: image_id: 5203

route print: image_id: 5202


(roobal) #2

Jeśli konfigurację protokołu TCP/IP pobierasz z DHCP dostawcy, to wszystko jest ok. Dla pewności podaj jeszcze wyniki poniższych poleceń, tylko nie wklejaj zrzutów ekranu , zapoznaj się z tym tematem, z niego dowiesz się jak skopiować wyniki poleceń i mi je tu wkleić :arrow: kopiowanie-wynikow-polecen-wiersza-polecen-windows-t499881.html

ipconfig /all

netsh interface ip show config

netsh firewall show state

netsh firewall show config

nslookup dobreprogramy.pl

tracert dobreprogramy.pl

Proszę podać wyniki wszystkich poleceń.


(Warfnir) #3

Problem rozwiązał się sam, dziękuję za zainteresowanie.


(roobal) #4

To znaczy tak sam z siebie czy coś zrobiłeś?