Połączenie lokalne sprawne, brak internetu

Witam,

Mam pewien problem z internetem. Wczoraj przeglądałem strony internetowe i nagle internet padł. Zresetowałem komputer, modem i router nawet kilkakrotnie lecz to nie przyniosło efektów :frowning: Gdy wchodzę na stronę konfiguracyjną routera: 192.168.1.1 to jak klikam “Connect” to po chwili pokazuje się informacja, “Connected” pokazuje mi moje DNSy. Jednak internetu nie ma :expressionless: Na początku myślałem, że to może jakaś awaria u dostawcy (Dialog), lecz jednak po bezpośrednim podłączeniu komputera do modemu, problemu nie było, internet wrócił. Problem raczej nie tkwi w kablach, bo internetu nie ma nawet przez Wi-Fi (tzn. wykrywa router, łączy się z nim - połączenie lokalne ok —> internet nie działa :frowning: ) Jak pinguję to pokazuje mi że jest nieprawidłowy host, albo że wysyła, ale wszystko co wysłane jest utracone.

Może wie ktoś jak rozwiązać ten problem? Skanowałem komputer różnymi programami lecz to nic nie dało :expressionless: Czy to wada routera?

A ustawiłeś w routerze wszystkie funkcje od nowa ?

Bo jeśli tak to mógł paść ci router :slight_smile: czy w ostatnim czasie burz nie było u ciebie nie musi to być akurat w dzień padnięcia neta :slight_smile: wystarczy że raz coś sie nadpaliło w routerze i po jakimś czasie pada :slight_smile:

Nie, nie było żadnych burz ani brak prądu.

Może weś na stronie producenta routera nowe lub stare oprogramowanie poszukaj i wgraj ponownie może coś pomoże :slight_smile: