Połączenie nie jest bezpieczne. Firefox


(Szymonek238) #1

Cześć, zgłaszam się tutaj z pewnym problemem, otóż przy próbie włączenia jakiegokolwiek streamu ze strony twitch.tv wyskakuje szara kłódka z żółtym trójkątem. Przy tym wyskakuje mi komunikat : Połączenie nie jest bezpieczne. Niektóre elementy tej strony (np. obrazki) nie były przesłane w sposób bezpieczny. Kombinowałem z wyłączaniem antywirusa, szukałem w google ale coś znalazłem, ale nic nie działa lub nie dotyczy mojego problemu dosadnie więc jestem tutaj. Prosiłbym bardzo o pomoc. :slight_smile:


(Dimatheus) #2

Hej,

Czy przypadkiem  nie korzystasz z Avasta?

Pozdrawiam,


(stens1950) #3

Opcje> bezpieczeństwo> usuń “ptaszki” przy “Blokuj  witryny…”


(Bogdan_G) #4

Te ustawienia w about:config - ustawione na false - odblokowuje wczytywanie niezabezpieczonej zawartości. Wprawdzie kłódeczka się nie zmieni, ale już wczytywanie zawartości - tak.

security.mixed_content.block_active_content false

Do tego te ustawienia:

privacy.trackingprotection.enabled - false

services.sync.prefs.sync.privacy.trackingprotection.enabled - false

i powinno być po problemach przy ustawieniu w opcjach Firefoxa wg postu wyżej.


(Szymonek238) #5

Dimatheus nie, korzystam z 360 Total Security.


(Acorus) #6

W pole adresu Firefoxa wpisz about:config-enter i ustaw odpowiednie wartości.


(Szymonek238) #7

Dziękuję za szybką odpowiedź.

Ok, a więc zrobiłem to co Bogdan_G napisał ale nic z tego. Nadal to samo, nie mam pojęcia co to może być.


(Bogdan_G) #8

Czekaj - masz problem, bo nie odtwarza streamu? Czy tylko straszy Cię komunikat? Wyskakujące okna bardzo ładnie blokuje malutkie rozszerzenie https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/strict-pop-up-blocker/

Ta kłódeczka jest u każdego. Ale streamu nic nie blokuje, nawet ublock origin i disconnect

Nawet Tutaj jest ta sama kłódeczka, ale trzeba w nią kliknąć, żeby wyświetlić okienko komunikatu.

001295.jpg


(Szymonek238) #9

Po prostu nie ma obrazu ze streamu, ani dźwięku tak to reszta jest. Opis itd. Chat też działa.


(Bogdan_G) #10

W tym przypadku coś konfliktuje Ci adobe flash player. Sprawdziłem, że na flashu idzie.

Sprawdź, czy prawidłowo działa Ci AFP https://helpx.adobe.com/pl/flash-player.html


(Szymonek238) #11

Spróbuję i dam znać za chwilę.

OK. Problem został rozwiązany, bardzo dziękuje za pomoc. Leci plusik :slight_smile: