Korzystałem z usługi Neostrady TP na internet oraz telefon stacjonarny. Aktualnie przeszedłem do Netii. Z chwilą wygaśnięcia umowy TPSA odcięła telefon i internet. Netia internet podłączyła zgodni z umową, router przysłała po 10 dniach, a telefon ma działać…może po 2 miesiącach. Mimo tego, internet hula przez stary modem TPSA. Lecz nie mogę ukończyć instalacji routera Netii, bo jest komunikat o niepołączeniu z internetem, mimo że wszystko podłączyłem prawidłowo, wszystkie lampki świecą się na zielono.
Virus Hack , nazwij temat konkretnie, bez zbędnych problemów w tytule. Inaczej wyciągnę konsekwencje. Przeczytaj proszę ten temat. viewtopic.php?f=16&t=394978
Odłączam stary modem. Podłączam router. Wpisuję adres routera, inne adresy, ale nadal nie może się połączyć. Proces instalacyjny przez płytkę też nie działa.
Podkreślam, iż wszystko podłączyłem dobrze, a wszystkie diody świecą się ciągłym zielonym światłem. Usterka dostarczonego sprzętu?
W przypadku konfiguracji tak ale tyczy się to tylko konfiguracji sieci WLAN w innych wypadkach kabel nie jest wymagany, więc tylko teoretycznie powinien być połączony kablem, bo w samej konfiguracji routera, zarowno konfiguracji sieci WAN, jak i sieci LAN nie robi to najmniejszej różnicy czy konfiguracja odbywa się przewodowo czy bezprzedowo.
Co do routera to proponuję go najpierw zresetować do ustawień fabrycznych, a dopiero potem konfigurować. Zrobisz to przytrzymując przycisk reset do czasu aż diody nie zaczną migać.
Ponawiam pytanie. Postaram się skontaktować z pomocą techniczną. Hum, niech zabierają badziewie.
Nic z podanych metod nie działa. Próbowałem stworzyć połączenie przez kreatora windowsego, skończyło się błędem 633, o używaniu modemu lub niepoprawnej konfiguracji…
I po co używasz jakiś konfiguratorów, które robią nie wiadomo co? Zaloguj się do routera i skonfiguruj wszystko ręcznie. Dostałeś login i hasło podczas aktywacji czy router konfigurował ktoś z Netii? Jeśli konfigurował ktoś z Netii, to zawracaj tyłek technikom, bo za to im płacisz i oni mają obowiązek naprawić usterkę - tak wynika z regulaminu chociażby.
Nie, technik nic nie ustawiał. Problemem jest to, że nie mogę się zalogować, żeby skonfigurować router. Po prostu jakby router nie był podłączony. Resetowałem go, ale - nihil novi Przyczyny? Niewłaściwy router? Dokonałem już aktywacji usługi Szybki Internet poprzez inny modem. W zasadzie mógłbym olać kolejne niedociągnięcie/błąd Netii, tylko ile można…no, i kiedyś wi - fi może się przydać.
No trudno, chyba sam już nic nie zdziałam, czas na skorzystanie ze szczątkowego działu technicznego Netii.
Jeśli router dostałeś od Netii, to musi być przystosowany do łącza. Chyba, że przez pomyłkę dali Ci router z modemem na Annex B zamiast Annex A, bo wnioskuję, że skoro na modemie od Neo działa, to Netię masz na liniach TP? Choć też w to wątpię, bo niektóre routery działają na różnych Aneksach.
Jeśli nie możesz zalogować się do routera, to może został zablokowany przez Netię? Dlatego ja jestem zwolennikiem kupowania sprzętu na własną rękę niż korzystania z łaski operatora, co zresztą jest nieopłacalne. Zadzwoń do BOKu, wezwij technika i on Ci to powinien skonfigurować albo na infolinii bardzo ładnie Ci wytłumaczą co trzeba zrobić, bo skoro nie możesz zalogować się do routera pomimo resetu, to my też wiele Ci nie pomożemy.