Problem mój polega na tym,że telefon pomimo rozłączenia wifi nadal łączy się z internetem,ale przełącza się automatycznie na EDGE .
Nie wiem jak ustawić,aby mi się łączyło tylko zawsze przez wifi.
Już sobie ustawiłam ,żeby pytało mnie przed nawiązaniem połączenia,czy wifi,czy edge ale to nic nie zmieniło.
Problem być może rozwiązałoby ustawienie poczty w telefonie. Myślę,że ona się sama aktualizuje co parę sekund,minut i stąd ten problem.
Dlaczego tak myślę?bo jak usunę konto pocztowe (tlen.pl) z telefonu już mi się ikonka E nie pojawia i połączenia nie ma,ale znowu parę razy dziennie wpisywać konto od nowa?
W ustawieniach telefonu musisz wybrać opcję żeby telefon pytał za każdym razem czy ma się łączyć z internetem przez wifi czy edge.
Jeśli masz opcję nie pytaj nigdy - telefon automatycznie łączy się z tylko z zapisanymi sieciami wifi, lecz jeśli nie są zapisane to łączy się przez edge nawet gdy są dostępne jakieś sieci a nie są zapisane.
Napisałeś, że to zrobiłeś. Więc zmień opcję taką jeszcze: Dane pakietowe: tylko gdy potrzeba (nie cały czas) to na pewno chodzi o to.
mam podobny problem z taka nokia. z tym ze u mnie problem z polaczeniem do internetu. telefon wykrywa moj router, laczy sie do sieci, wszystko normalnie gra cacy. ale gdy wchodze w internet normalnie (tzn chyba przez jakas przegladarke telefonowa) albo przez opere mini no to niestety nie udaje sie to. niby telefon ciagle polaczony jest do mojej sieci ale przegladarki nie moga sie polaczyc i wyswietlic jakiejkolwiek strony:( za kilku chwila wyswietla sie komunikat:
opera mini: blad polaczenia. sprawdz konfiguracje (czy cos takiego. dodam ze jakies ustawienie zmienilem i opera nie wyswietla juz tego komunikatu tylko bialy ekran laczenia dopoki nie zamkne aplikacji)
dodam ze router oraz modem sygnalizuja aktywnosc gdy probuje wejsc w internet z telefonu. ktos moze jak rozwiazac ten problem? czy mozliwe jest ze router jest np zle skonfigurowany? laptop normalnie sie laczy i telefon nokia E52 tez nie ma problemu