Połączenie zostało zresetowane


(Tpach) #1

Witam,

mam dość nietypowy problem, nie działa mi jedna konkretna strona internetowa http://www.filmweb.pl, wszystkie inne chodzą bez problemów.

Wygląda to tak, że strona czasami załaduje się, innym razem tylko do połowy a po próbie odświeżenia strony wyskakuje komunikat:

I tak odświeżam z kilkanaście razy i ciągle to samo albo załaduje się niekompletna albo w większości informacja o zresetowaniu połączenia.

Problem występuje i w firefoxie i w internet explorerze.

Zauważyłem też, że przy przeglądaniu sieci przez proxy problem nie występuje ale wcale nie pomaga mi to w rozwiązaniu sprawy.

Sprawdzałem komputer dwoma antywirusami ale nic nie wykryły...

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam


(Łukash) #2

W takim razie problemem może rozwiązać zmiana adresu serwera DNS we właściwościach k.sieciowej > Protokół TCP/IPv4 ,na np

Google

Pref 8.8.8.8

Alt 8.8.4.4

OpenDns

Pref 208.67.222.222

Alt 208.67.220.220


(Tpach) #3

Nie pomogło, niestety...


(Łukash) #4

Przy zmienionych dns w wierszu polecenia wpisz komendę

ipconfig /flushdns

enter następnie

ipconfig /registerdns

enter.


(Tpach) #5

Zrobiłem tak jak napisałeś, ale problem nadal występuje


(Łukash) #6

Sprawdź czy na Opera też występuje ten problem.


(Tpach) #7

Też jest ten problem, choć wydaje mi się, że w mniejszym stopniu. Znacznie częściej strona załadowuje się niż w firefoxie, ale i tak nie działa to tak jak powinno.


(Łukash) #8

Jak się ładuje gdy wpiszesz IP strony http://193.200.227.13/ ,czy bez zmian ?


(Tpach) #9

To samo.

Zauważyłem też takie coś, w operze jest jakaś funkcja "opera turbo", z tego co zauważyłem w tej funkcji przeglądarka nie pobiera animacji i wtedy przeglądam filmweb bez przerywania połączeń.

Więc może to wina jakiegoś dodatku... może flash coś psuje, tyle że już kombinowałem z wyłączaniem dodatku flasha w menadżerze dodatków firefox'a i nic to nie dawało.


(Łukash) #10

No właśnie tu też może być problem.Spróbuj może przeinstalować Flasha ,usuń go tym http://download.macromedia.com/pub/flas ... player.exe ,i zainstaluj go ponownie http://get.adobe.com/pl/flashplayer/otherversions/ .


(Tpach) #11

Przeinstalowałem flasha ale nie pomogło..


(Łukash) #12

Sprawdź jak jest po instalacji AdMunchera ,blokuję co nie co na stronkach :wink:


(Tpach) #13

Jest pewien progres :slight_smile:

na stronie głównej filmweb'u już nie resetuje połączenia.

Jedyne co jeszcze jest nie tak to niektóre podstrony - ładują się tylko nagłówki lub pusta strona, ale po odświeżeniu parę razy wczytuje resztę.


(Łukash) #14

Progres ,cieszy zapewne :slight_smile:

Może również jest jakiś problem po stronie dostawcy neta ,jeżeli problem pojawił się naglę to może i zniknie nagle :slight_smile: Zaobserwuj sprawę i daj znać.


(Tpach) #15

Wątpię czy to dostawca, do tego samego połączenia podpięte są jeszcze 4 komputery i w żadnym nie ma tego problemu.

Najskuteczniejszym rozwiązaniem pewnie było by postawienie na nowo systemu, ale dla jednej strony internetowej szkoda mi czasu na to.

Obstawiał bym że to jednak może być jakiś dodatek...


(Łukash) #16

No to jak tak sprawa wygląda,to co innego.Dodatki Firefoxa nie mają wpływu na Operę .Spróbuj odpalić Fx bez dodatków (tryb awaryjny Firefoxa) ,i sprawdź ,jak dalej problem ,to może go odinstaluj i sprawdź na Operze <-polecam tą przeglądarkę tak w ogóle :wink:


(Tpach) #17

Próbowałem już wcześniej odpalać firefox'a w trybie awaryjnym ale bez powodzenia.

Co do przeglądarki to nie wiem czy to ma jakieś znaczenie bo w IE jest ten sam problem.


(Łukash) #18

Musimy w którąś stronę ruszyć :slight_smile: Sprawdź ping na filmweb.pl > uruchom wiersz polecenia i wpisz w nim

ping www.filmweb.pl

enter i podaj to info.


(Tpach) #19
Microsoft Windows XP [Wersja 5.1.2600]

(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.


C:\Documents and Settings\tomek>ping www.filmweb.pl


Badanie www.filmweb.pl [193.200.227.13] z użyciem 32 bajtów danych:


Odpowiedź z 193.200.227.13: bajtów=32 czas=9ms TTL=58

Odpowiedź z 193.200.227.13: bajtów=32 czas=10ms TTL=58

Odpowiedź z 193.200.227.13: bajtów=32 czas=9ms TTL=58

Odpowiedź z 193.200.227.13: bajtów=32 czas=8ms TTL=58


Statystyka badania ping dla 193.200.227.13:

    Pakiety: Wysłane = 4, Odebrane = 4, Utracone = 0 (0% straty),

Szacunkowy czas błądzenia pakietów w millisekundach:

    Minimum = 8 ms, Maksimum = 10 ms, Czas średni = 9 ms


C:\Documents and Settings\tomek>

(Łukash) #20

Jest dobrze...Pokaż wyniki z tej stronki http://forums.speedguide.net/optd.shtml Skopiuj i wklej to z okienka pod Share Your Results.