Błędy w Regulaminie i niejasności nadal są:
- o przynależności do gospodarstwa domowego nie decyduje adres zamieszkania, pod jednym adresem może być kilka (kilkanaście, kilkadziesiąt) gospodarstw domowych - patrz definicje socjologiczne, statystyczne !
(mieszkam na osiedlu zamkniętym 34 domów, jednorodzinnych/bliźniaków, ogrodzonym/wydzielonym stanowiącym jednostkę eksterytorialną - wszystkie domy maja jeden adres - budynku w którym jest ochrona, biuro/administracja. Jest to osiedle prywatne, ale podobną organizację mają osiedla wojskowe, niektórych placówkach rodzinnych opiekuńczo-wychowawczych jak rodziny zastępcze, domy dziecka w systemie osiedlowym, i niektóre osiedla prywatne zamknięte). Domki oficjalnie nie mają numerów ani oznaczeń, pocztę odbiera ochrona/biuro. Na osiedlu 4 domki to 4 rodziny Wiśniewskich 2 spokrewnione i dwie nie, i dwie rodziny Kowalskich niespokrewnione). :o Podobnie jest też czasem w blokach gdzie jedna klatka to jedna wspólnota - kilka mieszkań i kilka gospodarstw. :o
-
w sieci lokalnej miejskiej zbudowanej na infrastrukturze kablowo-radiowej (switche + rutery) w której jest kilkaset (kilka tysięcy) użytkowników zbieżność nazwisk jest/może być często przypadkowa, a adres IP jednego komputera często jest klonowany na ruter, który dalej udostępnia internet kilkudziesięciu (kilkuset) użytkownikom którzy też mogą postawić ruter i udostępniać internet dalej, zwłaszcza jak sieć jest bezpłatna, społeczna i publiczna zarazem, w ramach np. stowarzyszenia informacji kryzysowej (służąca zgodnie ze statutem do wysyłania alertów i sygnałów ostrzegawczych jej użytkownikom_, ale tak na prawdę do rozpowszechniania internetu jak największej liczbie osób free_). W takiej sieci każdy każdemu może jak chce udostępnić połączenie na dziesiątki, setki lub tysiące sposobów (mnóstwo użytkowników, mnóstwo tych samych IP ze sklonowanego adresu rutera, mnóstwo zbieżności nazwisk)
-
200 licencji (punkt 4 poprzedniego polowania to nie 500 licencji punkt 8 )
-
4 października data kolejnego polowania to nie 18 października (punkt 4 obecnego regulaminu)
Błędów jest dużo, niejasności jeszcze więcej, interpretacji regulaminu mogą być dziesiątki, (setki, tysiące - OK tego nie ma) …
Niech ktoś w końcu zrobi z tym porządek i przywróci normalność w tej kwestii! bo potem odbija się to na tych uczciwych myśliwych którzy licencję upolują ale jej nie dostaną ! (akurat ja dostałem ale kolega z osiedla nie mimo że upolował i dostał potwierdzenie). Boję się że tym razem jeśli on też bedzie polował i on będzie pierwszy a ja drugi i ja nie dostanę! (a nie jesteśmy rodziną ale mamy ten sam adres)
Regulamin powinien być jednoznaczny i jasny ! (i nie chodzi tu o uszczypliwość, dokuczanie, pouczanie, naginanie, zrzędzenie, marudzenie i czepianie się wszystkiego… tylko o odmienne sytuacje, indywidualne, które dyskwalifikują niektórych userów z gry itp.)
Czytałem korespondencję mailową miedzy kolegą a dobreprogramy.pl na temat nieotrzymanej licencji, kolega dał sobie spokój z jej kontynuacją bo sytuacji nie umiał/nie chciało mu sie/ nie wiedział jak wytłumaczyć - nie wiem? Rzeczywiście jest skomplikowana i zawiła bo nie wszędzie w IV RP są takie osiedla, przykłady! Nie chciał chyba udowadniać że nie jest wielbłądem (i to dwugarbnym)
Ja temat ruszam bo teraz w takiej sytuacji mogę być ja albo ktoś inny z innego w podobnej sytuacji!
KURSYWĄ - to co dodane, zmodyfikowane, itp. …