Polskie znaki pod konsolą XP[Rozwiązane]

Witam, czy ktoś może wie jak przywrócić polskie znaki pod konsolą Windows XP? znikają polskie znaki jak zainstaluje VISUAL STUDIO 2008 express, chyba ma to coś wspólnego z Net Framework, ale przeinstalowanie tych elementów nie pomaga, czyszczenie rejestry Ccleanerem lub innym programem też nie pomaga, wszędzie działają ok, tylko nie widać i nie można pisać polskich znaków pod konsolą, jak ktoś wie jak to naprawić to bardzo proszę o info, dzięki

PPM nad okienkami z napisami -> Właściwości -> Czcionka ->

Dzięki, ale nie chcę zmieniać czcionki(znalazłem tą metodę wcześniej, ale ta druga czcionką nie jest taka uniwersalna), po instalacji systemu polska czcionka działa bez problemu pod konsolą, chciałbym wiedzieć jak przywrócić te początkowe ustawienia, jeśli jakiś program to zmieni

Witaj Saurus_PL ,

Miałem ten sam problem, tylko, że po użyciu Combofixa.

Zrób to co następuje: Znajdź klucz HKEY_CURRENT_USER\Console w nim masz wartość typu DWORD o nazwie CodePage. Zmień jego wartość na 354. Spowoduje to zastosowanie naszej strony kodowej (852) i w CMD będą polskie znaki. - pomoc uzyskałem od maksio1 (jeszcze raz wielkie dzięki).

Jak chcesz to możesz przeanalizować ten temat: brak polskich liter w wierszu poleceń !! ale raczej to co napisałem powyżej powinno pomóc.

Dzięki, to działa, właśnie o to mi chodziło