Polskojęzyczny rom do telefonu Lenovo K5 Note

Cześć wszystkim
Kupiłem w Czechach (ponieważ tam mieszkam) telefon Lenovo K5 Note 
Po przyjściu do domu i włączeniu telefonu pokazała się aktualizacja systemu do Android 6.0 Marshmallow 
Po restarcie tel. przechodzę do ustawień chcąc zmienić język na polski ale niestety języka polskiego w tym telefonie brak…
Dlatego pytam jeśli ktokolwiek widział ktokolwiek wie jeśli istnieje jakiś polskojęzyczny rom do tego tel? Najlepiej oficjalny
Na xda nie ma ani wzmianki na needrom także zaglądałem ale nic o tym telefonie po prostu nie ma
Za wszelką pomoc serdecznie dziękuję

@Kristofeus

Na forum piszemy w języku polskim, używamy “ś, ć, ź, ż, ą, ę, etc.”, oraz znaków interpunkcyjnych, proszę użyć przycisku EDYTUJ , który znajdziesz w prawym dolnym rogu posta i dokonać zalecanych poprawek w treści posta/ów i tytule wątku. Dziękuję za uwagę.

Ja tez szukam romu z polska wersja jezykowa , podobno jest soft z tzw spolszczeniem ale gdzie i jak go mozna zdobyc?

Pogooglałem chwilę i widzę, że raczej będzie ciężko ;(
Skąd wiesz, że “podobno” jest?
Tutaj też szukają i lipa:

Na początek spróbuj takich apek jak: MoreLangs , morelocale …

Multilanguage Rom Lenovo K5 Note (MTK6722) link

Osobiście nie testowałem więc Flash’uj bez preloadera

Na allegro sprzedaja lenovo k5 note z softem ze spolszczeniem , spolszczenie podobno jest kiepskie ale obejmuje ok 90 % aplikacji i instrukcji , nie wiem skad mozna to sciagnac, szukalem ale nie znalazlem , jest soft z wersja w kilkoma jezykami w tym slowacki, rosyjskim itp ale poslkiego nie ma .

No i przedobrzylem; zainstalowalem Android Marshmallow (6.0) i stracilem imei, nie wiem co teraz robic ?

Post #10 klik