Pomarańczowa dioda, komputer nie działa

To posprawdzaj czy ci dysk widzi, Czy jest na pierwszym miejscu bootowania.
Jesli tam jest Ok. to spróbuj wejść w WinRE.

Spróbuj uruchomić WindowsRE.
W tym celu co najmniej trzykrotnie włączaj i wyłączaj komputer przyciskiem Power. (czasem trzeba sie pomęczyć). Za czwartym razem komputer powinien uruchomić się w WinRE i powinna zastartować automatyczna naprawa.
Jeśli zamiast tego uruchomi się ekran z opcjami to wybierz Rozwiazywanie… Zaawansowane Naprawianie w trakcie…
Jeśli sie nie uruchomi to podobnie ale przy uzyciu nośnika instalacyjnego (poszukaj w sieci)

Ok a co z tymi kostkami podłączyć je?

Teraz zobaczyłem ze wiatraki sie nie kręcą na karcie graficznej i sie grzeje szybko wiesz o co może chodzić?

Wybacz ale nie mam pojęcia co gdzie i jak podłączyłeś. Zmieniałes zasilacz. Karta ma napięcie bo masz obraz, wiatraki nie mają więc stoją.
Weż instrukcję i dokładnie posprawdzaj czy wszystko właściwie podłączyłeś.
Co do ramu to podłączaj selektywnie ale poniewaz masz dual channel to sprawdż w instrukcji kolejność podłączania do slotów, z reguły co drugi by go mieć
Jak dalej beda problemy to daj do serwisu albo poproś znajomego który już z powodzeniem montował sprzęt.

Dobra i tak dzięki za pomoc jakoś ta ogarnę

Podłączyłeś poprawnie zasilanie do k. graficznej?

Tak wszystko dobrze podłączyłem sprawdzałem

Ale to jest raczej coś z kartą bo sprawdzałem swoją starą kartę to normalnie wszystko działa więc możliwe że karta się mogła zepsuć

Daj do serwisu.