Czy można usunąć tego wirusa.
Daje raport z Kasperskiego;
Pobierz The Avenger
wklej do niego ten tekst:
Folders to delete:
C:\System Volume Information\_restore{A1FC730A-3164-4607-96C2-A04047C0975D}\RP10
kopiuj to i klikasz na Paste Script from Clipboard wybierasz Execute oraz Potwierdzasz i zgadzasz się na restart klikając OK.
Kasujesz ręcznie z dysku plik: C:\Avenger\backup.zip i wklejasz na forum raport: C:\avenger.txt
Podaj log z Combofix
Pobierz The Avenger
wklej do niego ten tekst:
Files to delete:
C:\System Volume Information\_restore{A1FC730A-3164-4607-96C2-A04047C0975D}\RP10\A0006302.sys
C:\System Volume Information\_restore{A1FC730A-3164-4607-96C2-A04047C0975D}\RP10\A0006318.sys
C:\System Volume Information\_restore{A1FC730A-3164-4607-96C2-A04047C0975D}\RP10\A0006336.sys
kopiuj to i klikasz na Paste Script from Clipboard wybierasz Execute oraz Potwierdzasz i zgadzasz się na restart klikając OK.
Kasujesz ręcznie z dysku plik: C:\Avenger\backup.zip i wklejasz na forum raport: C:\avenger.txt
Log ok
wykonaj co napisałem wcześniej
Dajesz takie duże tempo, że nie nadążam robić te logi !
Daje log z The Avenger
Pliki się usuneły
Przesknauj ponownie antywirusem
Czy podczas skanowania kompa Kasperskim powinno się wyłączyć Avasta i Operę ?
:?
Nie, nie musisz ich wyłączać
Nie musisz wyłaczać
Przeskanowałem kompa Kasperskim i ten wirus jest jak był.
Chyba się klonuje czy co ? Już dwa razy był usuwany i jest nadal Hoax.Win32.Agent.fu
Raport z Kasperskiego
Pobierz i uruchom narzędzie The Avenger Zaznaczasz tekst podany do usunięcia na forum
kopiuj >> klikasz na Paste Script from Clipboard >> Execute >> Potwierdzasz i zgadzasz się na restart klikając OK.
Wyłącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach.http://support.microsoft.com/kb/310405/pl
przeskanuj obszar Mój komputer http://www.kaspersky.pl/virusscanner.html pokaż raport stronę uruchomić przez IE
włącz przywracanie
Leon, już robiłem to trzy razy tym Avengerem i skutek mizerny.
Może jest jakiś inny sposób.
A może to Kaspersky przy skanowaniu nie odnajduje wszystkich plików zainfekowanych,
tylko przy kolejnym skanie dodaje kolejne.
bzdury piszesz usuwałeś przecież inne pliki
Dobra, robię jak mówisz.
Przeczytaj mój poprzedni zmodyfikowany post.
Robię teraz skan Kasperskim, będzie za dwie godziny gotowy.
Raport z Avengera
Usunęło się!
=========================
K.
Co się dzieje ?
W katalogu *C:\System Volume Information_restore{A1FC730A-3164-4607-96C2-A04047C0975D}\RP10*
Kaspersky znajduje trzy pliki z wirusem Hoax.Win32.Agent.fu. Pliki te sa usuwane Avengerem.
Log z Avengera pokazuje że jest czysto.
Następny skan i Kaspersky w tym samym katalogu znajduje tego samego wira Hoax.Win32.Agent.fu tylko w dwóch innych plikach.
Możesz to jakos wytłumaczyć ?
robisz to oczywiście przy wyłączonym przywracaniu systemu czy tak