"Pomoc i obsluga techniczna" - bład

Witam. Mam poważna sprawę. Zainstalowalem dzisiaj rano taki program, ktory rzekomo mial przyspieszyc dzialanie systemu poprzez profile tego programu ktore ingerowaly w system i wylaczaly zbedne opcje. Ustawilem na tryb do gier i zresetowalem komputer. Po restarcie zniknela tapeta a styl systemu zmienil sie z dotychczasowego na klasyczny Windows… Chcialbym powrocic do poprzedniego wygladu systemu. Wczesniej mialem zainstalowana Vista Inspirat 2. Zainstalowalo sie i dzialalo wzorowo. A teraz niedosc ze nie moge do tego wrocic to jeszcze zadnego stylu nie oge dodac. Moim jedynym ratunkiem jest przywrocenie systemu ktore znajduje sie w Pomocy i obsludze technicznej. Niestety ten program cos “zakleil” jesli mozna tak powiedziec ta pomoc. Gdy klikam na Pomoc i obsluga techniczna w Manu Start to pojawia mi sie okienko z bledem.

Tystul: Błąd pomocy i obsługi technicznej.

System Windows nie może otworzyć Pomocy i obsługi technicznej, ponieważ usługa systemu nie jest uruchomiona.

Aby rozwiązać ten problem, uruchom usługę o nazwie “Pomoc i obsługa techniczna”.

Bardzo licze ze mi pomozecie. Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam :slight_smile:

ten program po prostu powyłączał niektóre usługi.

wejdź w mój komputer > ppm > zarządzaj > usługi , powłaczaj co trzeba i wszystko wróci do normy.

No ja nie widze takiego czegos: mój komputer > ppm > zarządzaj > usługi ;/.

ppm = prawy przycisk myszy :wink:

A jak nie widzisz dalej, to Panel Sterowania > Narzędzia Administracyjne > Usługi i masz to samo.

To ze PPM to jestprawy przycisk myszy to wiedzialem, ale niebylo zakladki zarzadzaj i uslugi. No znalazlem :slight_smile: No i pomoc dziala ale czy jest jakas mozliwosc zeby sprawdzic ktore urzadzenia ten program powylaczal a ktore byly wlaczone rzed instalacja tego skopanego programu? Moze jakies profile sa?

/Dopisane/

A czy jak wezme przywracanie systemu akrat mam tylko 11 lipca, to juz te wszystkie skladniki programu zostana usuniete i bede mogl spokojnie instalowac style itp.? Czy program “zostaje”?

JUNIOR357 , powinny zostać usunięte, ale nie ma 100% gwarancji.

Obsługa styli też jest związana z włączeniem/wyłączeniem odpowiedniej usługi.