Proszę o pomoc . Mam kartę sound card tak pisze na opakowaniu. zakupiłem to przez allegro. po zainstalowaniu sterowników jest to CM 8338 . ale w tym problem ze nie wydobywa się żaden dźwięk
TU macie obraz tej karty :
Proszę o pomoc . Mam kartę sound card tak pisze na opakowaniu. zakupiłem to przez allegro. po zainstalowaniu sterowników jest to CM 8338 . ale w tym problem ze nie wydobywa się żaden dźwięk
TU macie obraz tej karty :
ja mam problem podobny tylko ze mi brat usunął program do karty dzwiękowej i komputer nie czyta mi karty co mam zrobic pomocy ![-o<
Popraw link, a poza tym : jaki system?
ej art678 pomocy
Używając przycisku
Pozdrawiam Gutek
http://www.dobreprogramy.pl/Everest-Ult … 12798.html
lub
http://www.dobreprogramy.pl/System-Info … 13062.html
oba te programy pokażą co to za układ dźwiękowy
Lub podajcie Identyfikator urządzenia. Znajdziecie go we właściwościach urządzenia w menadżerze urządzeń. A wygląda to mniej więcej tak:
zainstalowalem ten everlast ale jak wchodze w moj komputer wlasciwosci sprzet i dzwieki audio nie pokazuje mi nic pomocy ![-o<
– Dodane 15.02.2010 (Pn) 18:20 –
komputer nie czyta mi karty dzwiekowej
strzałka , nie panikuj.
Podpinasz się pod czyjś temat i siejesz zamęt. Dostałeś kilka porad a zastosowałeś się tylko do jednej. Everest pokaże ci jaki masz sprzęt tylko prawdopodobnie nie umiesz tego znaleźć.
Spokojnie… oddychaj… i odezwij się jak zastosujesz resztę porad.
Odpalasz Everest po lewej stronie zaznaczasz Multimedia—Dźwięk PCI/PNP po prawej masz nazwę układu dźwiękowego a tak przy okazji po dołożeniu dodatkowej karty dźwiękowej radzę wyłączyć w BIOS-ie kartę zintegrowaną i następna sprawa zamiast zamieszczać fotki kart które są do niczego nieprzydatne podajcie systemy jakie macie zainstalowane,inne sterowniki są pod XP inne pod Win 7
ja mam xp sp3 i sory ze nie odpisywałem ale net mi padł
– Dodane 15.02.2010 (Pn) 19:07 –
i jeszcze cos jak zainstalowałem sterowniki to pisało ze urządzenie jest gotowe do użycia
– Dodane 15.02.2010 (Pn) 19:10 –
Opis urządzenia Typ
C-Media CMI8338/C3DX Audio Device PCI to mam
Realtek ALC650 @ nVIDIA MCP2 - Audio Codec Interface PCI i to
– Dodane 15.02.2010 (Pn) 19:25 –
i wyłączyłem w biosie kartę zintegrowana i w Everest jest tylko to:
C-Media CMI8338/C3DX Audio Device PC
http://drivers.softpedia.com/progDownlo … -2593.html
sterownik pod XP,jeżeli już coś wcześniej próbowałeś do niej zainstalować to pierw odinstaluj i dopiero po restarcie zainstaluj te sterowniki
ale możesz napisać jakieś wskazówki bo jestem zielony są 3 pliki i nie wiem gdzie je dąć
wejdź w menadżer urządzeń ,kliknij prawym klawiszem na niezainstalowany sprzęt ,właściwości—zakładka sterownik–aktualizuj sterownik–i wybierz instalację zaawansowaną,odznacz cd rom i zostaw tylko lokalizację niestandartową i wybierz ten katalog co ściągnąłeś i kliknij dalej ,windows sam powinien resztę zrobić,zresztą jak kupiłeś kartę powinna być dołączona płytka ze sterownikami i tam powinien być sterownik z instalatorem
ok wiem już
– Dodane 15.02.2010 (Pn) 20:42 –
i zrobiłem tak jak prosiłeś i nic z tego wydobywa się jakieś piski ciche
w menadżerze urządzeń pokazuje ,że karta jest zainstalowana czy nadal jest żółty znaczek ?
nie ma żółtych znaczków
to sprawdź czy nie masz wyciszonego dźwięku w mikserze audio,kliknij na głośniczek i zobacz jak są poustawiane suwaki