Witam wszystkich mam jeden ale dla mnie poważny problem
otóż chodzi o to ze zakupiłem obudowę Aerocool X-WARRIOR DEVIL RED do tego zasilacz
CORSAIR CX Builder Series Modular 430W podłączylem wszystko i działa po tygodniu zakupiłem płytę główną ASRock H77 Pro4/MVP i nie działa przycisk reset na obudowie moja poprzednia płyta to asus P5g41-m i tam działało wszystko dobrze nie działa tylko przycisk reset kabel jest na 100 % dobrze podłączony czym to może być spowodowane?oddać na gwarancje czy to tylko jakieś ustawienie?
Sprawdź jeszcze raz na instrukcji od nowej płyty głównej jak mają być rozmieszczone kable od obudowy.Odłącz i podłącz wszystko jeszcze raz po sprawdzeniu.To tak na początek
Spróbuj zewrzeć piny odpowiedzialne za reset np. śrubokrętem. Jeśli komp się zresetuje a po podpięciu przycisku RESET się nie restuje to problem leży w przycisku. UWAGA! Nie zwieraj pinów jak popadnie! Dokładnie sprawdź w instrukcji które to od resetu!
Bo nie ma “x” sposobów, lecz tylko jeden! Podłącz ten kabelek (obojętnie w jakiej pozycji) do gniazda System Panel Header w czwartej kolumnie od lewej (czyli licząc od pinu 1), w pozycji pionowej do pinów 4 i sąsiedni powyżej od 4 (obok pustego miejsca). Strona 34 instrukcji.
Jeśli to nie działa, to uszkodzona jest płyta lub włącznik Reset. Można spróbować wkrętaczkiem, ale ręka musi być pewna!