Pomoc przy podlaczeniu kabla reset

Witam wszystkich mam jeden ale dla mnie poważny problem

otóż chodzi o to ze zakupiłem obudowę Aerocool X-WARRIOR DEVIL RED do tego zasilacz

CORSAIR CX Builder Series Modular 430W podłączylem wszystko i działa po tygodniu zakupiłem płytę główną ASRock H77 Pro4/MVP i nie działa przycisk reset na obudowie moja poprzednia płyta to asus P5g41-m i tam działało wszystko dobrze nie działa tylko przycisk reset kabel jest na 100 % dobrze podłączony czym to może być spowodowane?oddać na gwarancje czy to tylko jakieś ustawienie?

Dziekuje wszystkim

Kristofeus ,

Proszę zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie.

Proszę poprawić pisownię w opisie problemu. W celu dokonania korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.

Sprawdź jeszcze raz na instrukcji od nowej płyty głównej jak mają być rozmieszczone kable od obudowy.Odłącz i podłącz wszystko jeszcze raz po sprawdzeniu.To tak na początek :slight_smile:

Próbowałem to podłączać na x sposobów i nic

Zamień kablami reset i power ze sobą, w ten sposób sprawdzisz, czy nie jest to problem z przyciskiem w obudowie. Może znajdziesz coś tu: http://www.pcformat.pl/Jak-podlaczyc–p … nel,a,2630

Spróbuj zewrzeć piny odpowiedzialne za reset np. śrubokrętem. Jeśli komp się zresetuje a po podpięciu przycisku RESET się nie restuje to problem leży w przycisku. UWAGA! Nie zwieraj pinów jak popadnie! Dokładnie sprawdź w instrukcji które to od resetu!

:roll:

Bo nie ma “x” sposobów, lecz tylko jeden! Podłącz ten kabelek (obojętnie w jakiej pozycji) do gniazda System Panel Header w czwartej kolumnie od lewej (czyli licząc od pinu 1), w pozycji pionowej do pinów 4 i sąsiedni powyżej od 4 (obok pustego miejsca). Strona 34 instrukcji.

Jeśli to nie działa, to uszkodzona jest płyta lub włącznik Reset. Można spróbować wkrętaczkiem, ale ręka musi być pewna!

Dziękuję wszystkim za porady ale już to działa :smiley: poprostu podłączyłem ten kabel jak komputer działał i nie wiem jak ale załapał