Pomoc w doborze kodeków video

proszę o doradztwo w wyborze kodeków do filmów.czy da się tak zrobić aby ffdshow po instalacji nie włączał mi equalizera przy filmach i muzyce? bo po instalacji tego cała muza i filmy mają stłumiony dźwięk.z góry dziękuję

W dniu 26.05.2008 , o godzinie 23:14 został dopisany post przez suchmen

system oczywiście jaki mam to vista

najlepszym rozwiązaniem byłoby nie instalować kodeków audio

a czy nie lepiej będzie jak zainstaluję xvid,ac3filter i divx?

Lepiej wywalić wszystkie z systemy i zainstalować K-Lite Mega Codecs Pack… gwarantuje że nie będziesz potrzebował nic więcej.

pozdr. 8)

Ehm… wyłącz equalizer w konfiguracji dekodera audio ffdshow.

suchmen ,

Poczytaj - Konkretne tematy… ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post.

Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie.

W celu dokonania zaleconej korekty - proszę użyć przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.

Napisał znawca.

PAczki kodeków zasyfiają tylko Windows, gdyż z 3/4 tego co się instaluje nigdy nie użyjesz.

zainstalowałem k lite-full i działa świetnie-teraz nawet poucinane filmy działają-dzięki:)

Moim skromnym zdaniem wystarczy ffdshow, RealAlternative, QuickTimeAlternative, ewentualnie MatroskaSplitter. No, chyba, że zamierzasz zajmować się obróbką filmów i chcesz używać programów, które nie są w pełni samodzielnie.

real alternative+k-lite codec pack full i wszystko gra:) nareszcie wszystko działa jak trzeba:)

jest dużo rozwiązań co do doboru kodeków. Albo któryś z codec packów, albo tylko wybrane pojedyncze kodeki. Ale napewno nie wszystko na raz.

Jak chcesz mieć wszystkie kodeki w systemie to: K-Lite Mega Codec Pack