Pomoc w doborze podzespołów

Czy MSI GeForce ® GT 430 1GB będzie kompatybilny z Gigabyte 7N-400

Nie.

A znasz jakąś tania płytę głową która by działa z tym gt430?

Praktycznie każda spełniająca dwa warunki:

1. Złącze PCI-E
  2. Tania

Płyta Główna ASUS P5VD2-VM SE ta by dała
radę ?

Co próbujesz stworzyć z czego?

Dałaby radę. ALE trzymałbym się z daleka od płyt głównych na chipsecie VIA - zwłaszcza używanych…

1 polubienie

czemu

Jaki masz sprzęt i czemu raz podajesz płytę główną na takim chipsecie, następnie na innym?

Ja szukam płyty głównej która by działała z
MSI GeForce ® GT 430 1GB

Budżet na sprzęt jaki masz, od tego zacznijmy.

Zakup płyty to pewnie od razu zakup procesora i pamięci, może zasilacza. Co masz obecnie za sprzęt tj. jakie jeszcze części oprócz karty?

ponieważ możesz mieć problemy ze sterownikami, ponieważ są to zazwyczaj płyty nisko - budżetowe, i reszta podzespołów po tylu latach ma prawo być już zużyta do imentu, ponieważ …

Potrzebuje tylko płyty głównej która będzie działać z gt 430 bo resztę mam

Ale jaką resztę? Nie mogę od tak wybrać płyty głównej, skoro nie wiem jaki masz procesor i pamięci. Phenoma nie zamontuje na płycie z97, a i5 2400 na płycie z chipem Z170 itp.

Płyta główna GA-MA69VM-S2 +Athlon 64 X2 4200 chce kupić płytę główną z prockiem i moje jedno pytanie czy ten gt430będzue pasłował do tej płyt GA-MA69VM-S2. I bardziej dla kumpla szukam ma on 4gb Ramu

Czemu kupujesz takie dziadostwo na DDR2?

Będzie, ale ile chcesz na to przeznaczyć i czemu tak dużo?

Zastanów się czy jest jakikolwiek sens kupować cokolwiek do tak starej platformy.
Nie wiem do czego ten komputer jest używany itd.
Jednakże za okolice 200 zł można kupić sprawny, zauważalnie młodszy i wydajniejszy cały komputer poleasingowy. Np. https://allegro.pl/komputer-fujitsu-p510-tow-dc-4gb-500gb-usb-3-0-w7-i7580495429.html