Witam,
planuję zakup nowego komputera, a z racji że nie interesowałem się za bardzo tą tematyką parę lat prosiłbym Was o pomoc.
Potrzebuję komputera, który służyłby mi do tego by:
-
Podłączyć do niego gitarę i móc korzystać z programu Guitar Rig (wymagania programu: Windows XP + Service Pack 2 lub Windows Vista (32 bit), P III 1 GHz, Athlon XP 1.4 GHz, 512 MB RAM, USB 2.0);
-
Móc posłuchać na nim muzyki w komfortowych warunkach - preferowałbym jakąś kartę dźwiękową 7.1 ( czy jakkolwiek się to pisze i jakakolwiek by spełniała moje wymagania, bo w tej materii też jestem zielony );
-
Mógł pograć w Football Managera 2010 (dokładne wymagania nie są jeszcze znane, FM09 posiadał takie minimalne wymagania: procesor 1.4GHz, 512MB RAM, karta grafiki 128MB Nvidia FX 5900 Ultra, ATI Radeon 9800, Intel 82915G/82910GL lub wyższe; wg zapowiedzi producenta FM’10 ma nie mieć znacząco wyższych wymagań)
Co do ramu preferowałbym jednak posiadać te 4gb. System winXP home.
Interesuje mnie jedynie jednostka centralna (ew dobry zestaw głośników jaki możecie polecić) więc nie zawracajcie sobie głowy monitorami, myszami, klawiaturami.
I pytanie jeszcze co do napędu. Nie orientuję się w ogóle co to jest napęd blue ray i czy lepiej zainteresować się nim czy zwyczajną nagrywarką DVD?
Z góry dzięki.