Jestem nowy na forum, więc jeśli pomyliłem tematy to z góry przepraszam.Poszukuje laptopa, który będzie mi służył na studiach i chciałbym was prosić o pomoc w doradzeniu mi jakiego kupić. Jestem wstanie wydać na laptopa max 2700zł. Laptop będzie mi potrzebny do prac w 3ds maxie i różnych tego typu programach oraz będzie też potrzebny do programowania, ale nie ukrywam, że chciałbym też na nim pograć w nowsze gry Znalazłem dziś ofertę laptopa w jednym ze sklepów, mianowicie jest to laptop samsung 300E5C-S01PL z procesorem Intel Core i5-3210M, karta graficzną nVidia GeForce GT 620M 1GB, pamięcią 4GB i dyskiem 500 GB. Jak myślicie wystarczy mi taki laptop czy jesteście w stanie zaproponować mi za te pieniądze coś lepszego ?
Dzięki wielkie, ale zastanawiam się nad lepszą kartą grafiki bo ta dość kiepsko wypada w rankingu, jest możliwość kupienia w tej cenie laptopa z lepszą grafiką czy raczej ciężko?
Całkiem fajny laptop dzięki a mam jeszcze jedno pytanie bo na tej stronie z allegro na dole pisze UWAGA! OCZYWIŚCIE PROCESOR W TYM NOTEBOOK’U JEST 4 WĄTKOWY, 2 RDZENIOWY! - to dobrze czy nie dobrze ? Bo jakoś się w tym połapać nie mogę
To jest laptop, więc nie tak jak w stacjonarach że i5 = 4 fizyczne rdzenie. Ale przez to że ma fizycznie 2 rdzenie mniej się grzeje, a mimo to wydajność dzięki HT i Turbo jest dość wysoka. W tym modelu dochodzi jeszcze mocna grafika.