Pomoc w optymalizacji?

Witam.

Zastanawiam się w jaki sposób zoptymalizować mogę jeszcze viste.

Używałem jej już z trzy miesiące temu - poddałem jej optymalizacji… a opis do tego znalazłem na jakiejś stronie. Radzili tam wyłączyć wiele usług Visty… ale w ten sposób cały system sie po prostu sypnął i powiedziałem “Vista - nie”.

Teraz jednak wróciłem do tego systemu - więc potrzebuje małej pomocy.

Mój system:

Windows Vista Ultimate PL 64Bit

Mój sprzęt:

Procesor: Intel Core Duo 2160, 1,8 Ghz, LGA775

Płyta Główna: Gigabyte GA-945GM-S2

Pamięć: Patriot 2 GB (2*1 GB) DDR2 PC800 (Dual-Channel)

Karta graficzna: Galaxy GF 8500GT PCI-Express

Karta dźwiękowa: SB Audigy 2

Doinstalowałem do mojej Visty DX w wersji 9.0c :]

Wszystkie sterowniki, które są zainstalowane - są to sterowniki najnowsze.

W chwili obecnej Vista oczywiście śmiga pięknie, nie ma żadnych problemów dosłownie z niczym.

No przyznam się, że czasami jest problem z zainstalowaniem jakiejś gry czy programu, ale chwile wystarczy pokombinować aby było ok.

Teraz pytanie: skoro mój system działa dobrze - po co chce go “optymalizować” ? Odpowiedź jest prosta, Microsoft na dzień dobry w Viscie wrzucił masę niepotrzebnych bajerów (jak np. niektóre usługi) + zapewne wiele innych bajerów.

I na 100% można ten OS przyśpieszyć :slight_smile:

Wszystkim, którzy postarają się mi pomóc serdecznie dziękuję.

Pozdrawiam

Znalazłem taką stronę tam jest sporo o optymalizacji Visty poczytaj może Ci coś podpowie

http://vistapc.pl/news.php

Dzieki, bo ja tez szukalem i jakos srednio mi to wychodzilo a teraz widze ze mam material do kombinowania. A czy ty drogi KASMIRZE? cos ustawiales w swojej Viscie uzywjaac tej stronki??

Optymalizowałem rejestr jv16 PowerTools komp chodzi znacznie lepiej

ale wersja darmowa czy komercyjna?? bo chyba darmowka nie jest pod viste?? jesli jednak jest napisz jak to sie optymalizuje tym programem bo ja niestety nie mialem z nim za duzo doczyniena