kartę graficzną można bezinwazyjnie zmienić, a procesora nie (fuc**** socket’s) i wiadomo że fundusze ograniczają… więc wszystko na tym ujdzie obecnie na full detalach, a za 2 lata można wymienić kartę…
Czy w/w sprzęt wykorzysta możliwości RAMu o taktowaniu 1600?
monitor jeszcze stary lcd samsung SyncMaster 913v rozdziałka 1280x1024
Ani am3 ani 1156 nie mają przyszłości bo są już zapowiedziane do jakiegoś czasu nowe sockety:/ A po ile masz wypatrzonego 750?? Bo są 760.
Hm co do ram to nie wiem, ale raczej nie, nie mam intela nie zaglądam na to, a sam jutro powinienem dostać sprzęt na amd, bo tani, a na intela nie stać.
GTS250 może powinien dać sobie radę w full na nie których gra w takiej rozdziałce.
Jeśli chodzi o zasilacz polecałbym firmę Chieftec najmniej awaryjne, myślę, że 450W by tutaj wystarczyło. Sam taki mam i polecam, wcześniej posiadałem zasilacze różnych firm i wymieniałem co około rok.
RAM - jeśli do gier to na pewno sporo, zależy jeszcze jaki masz system operacyjny jak wiemy Windows XP obsługuje do 3GB. Firmy to Kingstone i GOODRAM. Zakładam że to Vista lub 7 - 4GB w Dualu:
teraz mam 8600gt i daje rade na gta4, call of duty itp. więc ta bez problemu powinna ogarniać np. mafia 2 - tak mi się wydaje.
a i7 wychodzą już 6rdzeni więc kiedyś można się pobawić w mini-tuning, bo pewnie za 5 lat znowu będzie składanie od podstaw czegoś innego.
znalazłem ten i5 750 za 680zł i z tego co widzę od 2 tygodni ceny spadają dosłownie z dnia na dzień.
RAM z racji tego że na płycie są ddr3 to zamierzam kupić 3x 2gb tylko zastanawiam się jak odzczuwalne są różnice w taktowaniu i czy składany sprzęt wykorzysta możliwości 1600 mhz
Ja właśnie dziś zamówiłem kompa z chieftec’iem ctg 500w, bo na lepszy zasilacz nie starczyło by kasy, i tak wyszło 1620zł z wysyłką. Tak na różnych forach odradzają chieftec’i ale dalej to stabilny jest, gorszy jakościowo. A wybrałem chiefteca, bo w tej cenie inne mają o wiele mniej złączy a nie będę się bawił przejściówkami.
Jeszcze są dobre OCZ.
Max x8 jak mi się wydaje jest AA, a max Anizo jest x16.
wlkp , nazwij proszę temat konkretnie, bez zbędnych pomocy w tytule. Inaczej wyciągnę konsekwencje. Przeczytaj proszę ten temat. viewtopic.php?f=16&t=394978