Pomoc w wyborze laptopa

Witam, posiadam laptopa asus X540L i po dłuższym użytkowaniu nie spełnia on moich oczekiwań,chciałbym zamienić na coś lepszego max do 2600zł nie szukam laptopa do gier. Mogę prosić o jakieś propozycje laptopów do tej ceny?

Musiałbyś trochę nagiąć swój budżet, przynajmniej o 100 zł więcej wtedy mogę zaproponować takie coś:

mógłby być o 100zł droższy ale nie chcę asusa

a ACER?

Zalezy od wielkości ekranu, jak nie chcesz gier, to możesz wypasione i3-8130u lub okrojone niecoi5 dostać. Gdybyś nie wykluczał kiedykolwiek jakiejkolwiek gry, to Amd, bez grafiki, z ryzenem 2500U. Wszystkie min 8 GB Ram i SSD min 240 GB.

Mam i z czystym sumieniem polecam.

Do zastanowienia wersja 16GB i dołożenie dysku na magazyn dodatkowo.

Nie szukam laptopa do gier :stuck_out_tongue: ale pierwsza propozycja podają laptopy do gier. Masakra.

Nie napisałeś za dużo do czego będzie używany jakie preferencje itp?
Jeżeli ma być do domowego użytkowania to lepiej wybrać coś z lepszym wykonaniem i wyposażeniem.

Modele 15 calowe

Ewentualnie mniejszy 14 calowy

A co myślisz o tym?

Zdecydowanie lepszy wybór, zresztą podałem Ci ten model wyżej tylko bez grafiki dedykowanej i z jednym dyskiem SSD. Tylko nie opłaca się gdyż tutaj masz z większym dyskiem SSD w tej samej cenie

1 polubienie

Jeśli nie grasz, najlepszym wyborem byłby według mnie: Huawei Matebook 14":

(al.to to drugi sklep x-kom, więc pewne źródło) + darmowa dostawa

• lekki i z aluminiową obudową
  • matryca matowa IPS, posiada małe ramki, dobre kolory
  • klawiatura jest podświetlana
  • wydajny procesor i karta graficzna do codziennej pracy, internetu, nauki, edycji zdjęć z wakacji
  • jest dobrze wykonany, bateria starcza nawet na 8h pracy i szybko ładuje się za pomocą USB C
1 polubienie

Zachowaj Panie od Acer’ów.

Tak naprawdę nie musisz autorze postu szukać konkretnie. Wystarczy że będziesz miał 4-ro rdzeniowy procesor. najlepiej jakiś intelowski, do tego 8GB RAM, dysk SSD i będzie smigał :slight_smile:

Lenovo Ideapad 320s-15 z kodem komunia jest za 2299 zł