Stoję przed zakupem nowego monitora (temat poruszałem już kiedyś, ale zmądrzałem i wybiłem sobie z głowy 21/9). Moje pytanie, który z tych dwóch lepszy?
…i czy ten FreeSync 2 przy GeForce cokolwiek daje?
Ja mam Samsunga C24F390 z zakrzywionym ekranem i matrycą VA. Jest to najlepszy monitor jaki miałem mimo, ze nie gram. Szkoda, że przestali TV robić z zakrzywionym bo moim zdaniem fajniej się ogląda. W kinach CinemaCity maja w nowych zakrzywione ekrany ogromne i ogląda się obłędnie gdzie byś nie usiadł w sali kinowej. Telewizor z serii 7 Samsunga 55 cali tez kupiłem i mega zadowolony jestem.
Oba monitory są zakrzywione, sam już posiadam…
i nie ukrywam, że z wyżej wymienionych skłaniam się ku Samsungowi.
- Raz, że odrobinę tańszy.
- Dwa, wyglądem nie krzyczy jaki to on nie jest “gajmingowy” (ja już starszy pan. RGB nie robi na mnie wrażenia)
- trzy, na biurku stojąc obok siebie dwa Samsungi powinny tworzyć bardziej zgrany tandem
Za ASUS przemawia łatwiejszy dostęp i może (stąd moje pytanie) ciut lepsza specyfikacja.
Monitor ma służyć głównie do przeglądania internetu, grania i oglądania filmów.
…i uprzedzając pytania: po co mi do przeglądania, grania i filmów oglądania dwa monitory na biurku? Do drugiego mniejszego mam zamiar podłączyć konsolę.
Zdecydowanie Samsung, jakość obrazu świetna, a nie potrzebujesz monitora do profesjonalnego gamingu czyli asusa.
Mam pytanie, co masz na myśli:
…masz coś do zarzucenia ASUS’owi. Przynajmniej na papierze specyfikacja wygląda lepiej.
A co do zakupu wygrało u mnie to, że punkt Komputronik mam pod nosem i ASUS’a sprowadzą mi na piątek. Szczerze pisząc przy tej kwocie trochę obawiam się kurierskiej przesyłki jak i problemów z odsyłaniem w razie reklamacji. Mam nadzieję, że będę zadowolony.
Po co pytasz jak już wybrałeś i kopiłeś??
…pytanie zadałem 4 godziny temu, a zakupu dokonałem 30 minut do tyłu.
Mam wrażenie, że 4 godziny temu i tak wybrałeś Asusa.
miałem dylemat między dwoma urządzeniami i wybrałem jeden z nich. Pytanie opublikowałem 240min temu kiedy biłem się z myślami. Wybrałem ASUS’a, bo od przodu wygląda prawie identycznie (kolor i szerokość ramki) jak mój 27’. Różni się tylko logiem producenta.
W czym widzisz problem?
Tylko dlatego wybrałeś Asusa??
Napisałem wyżej
- łatwość odbioru
- współgrający wygląd monitorów.
Ten Samsunga jest czarny. Średnio by wyglądał przy białym.
Tylko w pierwszym poście, ani słowa o tym, że masz biały i chcesz biały monitor, ale OK to my mamy wiedzieć co ty chcesz.
Sumując, zawracanie gitary na forum bo i tak chciałeś Asusa.
Jak na nową osobę tutaj. (Ja już ponad dekadę tu siedzę) Strasznie się rządzisz. Nikt Ci nie karzę podejmować dyskusji.
A że mam biały jest w drugim moim poście.
To jest oczywiście ważne. Ale dla mnie byłyby te wymagania na końcu listy.
Najważniejsze to chyba jaką matrycę wybrać TN/VA/IPS, ile Hz, i dopiero gdy te parametry są określone i monitor je spełnia wtedy dochodzi - dostępność/łatwość odbioru i wygląd.
Brane przeze mnie monitory miały pod względem przez Ciebie przytoczonym podobną specyfikację.
Czytam twój drugi post i nie widzę słowa czy zdania mam już jeden biały monitor, ale ty twierdzisz, że w 2 poście napisałeś.
Radzę ci po Googlować o serwisie monitorów Asusa bo zaraz będziesz pisał, że masz z tym problem, a mi się nie chce kopiować linków.
Zamieściłem link do sklepu gdzie jest oferowany biały monitor. Nie widziałeś też, że w pierwszym poście biorę pod uwagę dwa monitory z ZAKRZYWIONYMI matrycami. Sporo Ci umyka jak na osobę, która pouczać chce innych.
Widzę, że strasznie ukłuło Cię to, że nie postąpiłem zgodnie z Twoją radą.
Co do…
…weź pod uwagę to, że w internecie dzielą się opinią o serwisach tylko niezadowoleni klienci. Pewnie jakbyś poszukał znalazłbyś niezadowolonego klienta Samsunga, Sony itd…
Z resztą monitor już kupiłem i nie mam zamiaru sobie psuć humoru dalszą dyskusją, żegnam.