Pomoc w wymianie zasilacza

Specyfikacja płyta główna Asus p8p67
Karta graficzna gtx 560 ti 1gb vram
Ram 8gb
Procesor Intel core i5 2500 3,30ghz
Dysk talerzowy 500gb
Wcześniej miałem techmarlke 530 w i zrobiłem błąd że używany z allegro kupiłem było tam gwarancja pół roku i po tych pól roku zaczął się wyłączać i włączać cały czas i pomoże mi ktoś znaleźć zasilacz taki co komputer nie będzie się juz wyłączać ? Z góry dziękuję

SilentiumPc Elementum 450W i masz po problemach.

450 w ? Z tego co wiem moja karta graficzna jest prądożerna czy napewno 450 w starczy ? Myślałem nad 600 w jakims
Zaczekam na odpowiedzi innych

Ryzen 5 3600 + 1050 Ti przy obciążeniu benchmarkiem (Unigine Heaven) ciągnie 150 watów.

Nie trzeba tyle, razem Twój komp 250 nigdy nie przekroczy.

Karty z serii GTX 4xx i 5xx były bardzo prądożerne - osobiście miałem GTX 460, która pod obciążeniem pobiera 345 W. Zalecam zasilacz 550-600 W.

a GTX 560ti do 375 W.

Nie trzeba aż tyle. Niepotrzebne nakręcanie wydatków. Kalkulatory pokazują ok 350-390W poboru mocy. Zasilacz dobierasz dokładając do tych wyliczeń 50-100W. Spokojnie wystarczy zaproponowany Elementum 450 ewentualnie Vero L2 500W. To i tak leciwy sprzęt więc nie ma co za dużo tam gotówki pchać.

https://outervision.com/b/8KgdWj

BTW chyba czas najwyższy wymienić GPU na coś bardziej dzisiejszego. Karty graficzne produkowane dzisiaj nie dość, że będą wydajniejsze to jeszcze będą zużywały mniej prądu.

Komputer na spokojnie sobie modyfikuje , zaczynam od zasilacza a później będę myślał nad czymś innym , w sumie ten gtx nie ma narazie żadnych wad, nie jestem wymagającym użytkownikiem więc nie mam potrzeby wymiany , będę myślał nad tym vero l2 500w i wieczorem już będe go zamawiać jak nic lepszego nie znajde

375W (grafika) + 100W (reszta) + 25% zapasu to =~ 600W. Na zasilaczu 500W i GTX460 miałem hałas i BSODy - wymieniłem na 700W - spokój i cisza.

Hmmm, w sumie za 6 zł więcej niż 500W Vero L2 ma tego gigabyte:
https://www.morele.net/zasilacz-gigabyte-b700h-700w-gp-b700h-914820/

Te 375W poboru to jest dla całego zestawu a nie tylko karty.

Hmmmm… możliwe

To pewne a nie możliwe.

Chcę poinformować że płyta główna asus p8p67 to największe ścierwo , niby super ultra zabezpieczenia i duperelki a z byle czego się psuje bo tak sie jej podoba to przez tą tacke ( bo nie można tego nazwać płyta główna ) wyłącza i włącza mi się komputer i na darmo kupiłem zasilacz , ja to mam szczęście . Nie bede teraz płacić 600 zł żeby kupić płytę jakaś . Inny mogą mieć kasy ale ja jestem z tych biedaków . Sprzedaje grata na części , elo

Przede wszystkim to ośmioletni kawałek elektroniki, dawno po gwarancji.