Pomoc w zakupie

Witam, udało mi się dorwać na OLXie IPhone’a 8 Plusa 128GB za 300zł, z mankamentem w postaci uszkodzonego przycisku do przyciszania/podgłaszania. Dziś jadę spotkać się ze sprzedawcą i dokonać zakupu, z tego też powodu chciałbym Was prosić o pomoc. W jaki sposób mogę sprawdzić, czy ten IPhone na pewno będzie IPhone’em żebym nie został oszukany? Najprawdopodobniej będzie on bez pudełka - cena jest dla mnie dość atrakcyjna, jednak mam wątpliwości. Dzięki z góry za szybkie odpowiedzi

Cena jest normalna, one tak mniej więcej chodzą. W idealnym stanie, ze dwie stówki więcej, trochę zmęczone w okolicach trzech.

Zaloguj się do sklepu po prostu, dodaj jakąś aplikację, jak działa to ok. zresztą kto tam by chciał takiego starego grzmota podrabiać? To siedmioletni telefon.

Używany sprzęt może mieć mocno zużytą baterię. Sprawdziłbym jak długo trzyma na ładowaniu.

Ale to chyba w domu jak wskaźnik kondycji nie pokaże mu od razu np. 89% a sprzedający nie będzie kojarzył lub namiętnie rozładowywał co 2 godziny.