Próbuje złożyć zestaw do grania za kwotę 1500-1700 zł bez monitora i napędu(nagrywarki) DVD. Jako, że moja wiedza na temat sprzętu nie poszła z duchem czasu, zwracam sie z prośba o pomoc w złożeniu zestawu. Na allegro za 1755 zł znalazłem taki zestaw:
Grafika: Geforce 9800 GT 1024MB DDR III SUPER CHIPSET DVI/TV
High Definition Audio 8-kanałowa karta dźwiękowa Realtek ALC888 (zintegrowana)
Gigabit LAN Controller 10/100/1000 mbps (zintegrowana)
Nagrywarka DVD+/-RW 20x DUAL LAYER (niepotrzebny więc mozna zejść z ceny)
Zasilacz 450 WATT Silent
Obudowa I-BOX LION model 604
Po pierwsze czy za tą cenę można złożyć coś lepszego, ewentualnie wymienić jakąś część na inną.
Po drugie wyczytałem na forum, żeby lepiej omijać Allegro. W takim razie gdzie najlepiej będzie złożyć taki zestaw. Byłbym wdzięczny za wszelkie wskazówki.
tak mam problem bo wyskoczyłeś ze sprzetem za mocno :x =D>
komputronik to nie sklep do kupowania całego kompa, przykład sam dałeś procek za ponad 400zł gdzie ten sam proc w agito kosztuje 360zł co nie zmienia faktu że zakup e7200 jest nieopłacalny dla wyższej wydajności w winrarze
widze że nikt nawet uwagi nie zwrócił na ten zestaw co ja dałem spoko…
Samsung SpinPoint F1 320 GB (SATA II, 16MB cache, NCQ)
Corsair CMPSU-550VXEU - 550W
CoolerMaster Elite
Chyba nie możesz sobie podarować/spać, że nie kupiłeś penryna w 45nm (czytaj tu e7200) tylko 5200 i teraz “polecam to co mam” w każdym bądź razie e7200 jest wydajniejszy i lepiej się kręci (Ty nie kręcisz więc nie wiesz o co comon). Ramy które proponuje to nie patrioty i są naprawdę eleganckie. Zasilacz mi wyszedł tańszy bo bralem ceny z komputronika ale kupujemy w agito.pl i miescimy się w 1700zł.
jak e5200 nie jest w 45nm to mów mi Jezus chrystus :lol: mówisz wydajniejszy taaa ale ok widze że jesteś lepszym “specjalistą” ja jednak twierdze że ramy na timingach 4-4-4-12 bedą wydajniejsze od 5-5-5-18 a i napisz w czym ta twoja wieksza wydajność zestawu się objawi w tym że zapłaci ponad 100zł wiecej za procesor aby uzyskać 2s w winrarze dzięki dodatkowemu megabajtowi pamięci L2 ?