Witam wszystkich userów forum. Zgłaszam się do was z pytaniem i prośbą…
A więc… spalił mi sie stary dysk ATA wiec zakupiłem nowy z serii SATA wszelakiego rodzaju oprogramowanie zostało wgrane w serwisie, wszystko ładnie śmigało do jakiegos czasu, teraz strasznie mnie mnie wkurza komp poniewaz mam strasze “zamulenia”. Przykład: gram w gre MMORPG World of Warcraft i przytrzymując klawisz odpowiadajacy poruszeniu postacia do przodu “W” postac normalnie sie porusza itp lecz gdy puszcze klawisze postac dalej sie porusza idzie sama tak jakby dalej klawisz był wciśnięty jest to bardzo denerwujące i czasami nie pozwala mi to normalnie grac
Raz był u mnie kumpel i powiedział mi żebym zobaczył w ustawienia dysku i stwierdził ze jest źle.
zamieszczam ss
kumpel mowił ze nie ma byc tam ULTRA tylko normalne, no ale moze problem lezy w czymś innym. Bardzo bym prosił was o pomoc.
nie to jest PC a nie laptop wirusów nie ma bo dopiero co przeinstalowałem system bo myslalem ze to pomoze… od klawiatury tez to nie zalerzy zobacze jeszcze sterowniki i ten program
W dniu11.05.2008, o godzinie19:55został dopisany post przez Arathos
a wlasnie zapomnialem dodac ze jak mi sie tak dzieje tz postac dalej idzie a ja nic nie klikam, użycie procesora wzrasta do 100% … zaraz zrobie test tym programikiem co podałeś
orthos musi podziałać z 30 min minimum… sprawdź czy chłodzenie jest poprawnie zainstalowane (od proca/grafiki) podaj pełna konfigurację komputera…włącznie z zasilaczem… zaopatrz się w syntetycznego benchmarka np. 3d mark 05/06.
cóż musisz testować poszczególne komponenty, sprawdzić jak są ustawione ramy czy działają z prędkością ddr400, podłącz inny dysk - postaw system na nim, musisz wykluczać poszczególne komponenty…
Z tego co widzę to nie jest sprawa dysku ale i tu są niedociągnięcia. Nie wiem czy w biosie jest wszystko w porządku o ile tak to prawdopodobnie to dysk SATAII czyli transfer 3GB a u Ciebie chyba jest blokada na 1,5GB tak wychodzi z testu lub nie ma sterowników. Jeżeli chodzi o mulenie to wydaje mnie się że kości pamięci nie pracują należycie, proponuję wyjąć 512 i zobaczyć na tym 1GB jak będzie chodzić bo może być lepiej niż na dwóch. Tyle ode mnie, acha jeszcze jaki masz plik wymiany bo może zwiększ trochę (zalecane RAM X 1,5).