Witam. Mam na komputerze jakąś chińską wiewiórkę. Co mam zrobić. Proszę o pomoc. Nie znam się na tym więc proszę odpowiadać szczegółowo. Z góry dziękuje.
Jest wirus (chyba) z taką pomarańczowa wiewiórką, po włączeniu komputera wyskakuje mi strona tej wiewióry, ale po chińsku. Po pojawieniu się jej zainstalowało mi się mnóstwo jakiś aplikacji w różnych językach. Często również otwiera się internet explorer z reklamami, np. obuwia lub Duki(firmy).
Dawniej komputer włączał mi się kilkanaście sekund, a teraz kilka minut.
Uzupełnij post otwierający o szczegółowe dane, zmień tytuł wątku na konkretny tak aby na wstępie było wiadomo o co chodzi. Oczekujesz pomocy to ułatw pomagającym możliwość jej udzielenia tobie.
W folderze był folder Uninstall i go kliknąłem i się odinstalował ale nie było nic o administratorze.
Po odinstalowaniu tego czegoś, komputer mi się zaciął i po kilkunastu minutach go wyłączyłem. Niestety z braku czasu nie miałem możliwości dokończyć naprawy. Dzisiaj znalazłem troche czasu, lecz po włączeniu pokazała się tapeta i komputer się zaciął. Próbowałem go włączyć od nowa kilkanaście razy ale za każdym razem to samo. Chrzanic wiewiórkę. Potrzebuję komputer na sobote. Czy jak zrestartuję system w sensie hard reset to wszystko zniknie? Potrzebuję sam sytem bez danych i plików zapisanych na kompie. Jak zrestartować komputer kiedy on jest zacięty? Wejśc w biosa?