Pomocy FF2 nie czyta styli


(Kurss1005) #1

Witajcie, proszę powiedzcie dlaczego FF2 czyta prawie cały zewnętrzny arkusz styli z wyjątkiem określenia body.

Oto szczegóły:

początek arkusza styli


(system) #2

W zewnętrznym arkuszy stylów nie dopisuje się ;

Dodatkowo przy

[code]width:1000
brak jest określenia miary, napisz :

width:1000px

(Kurss1005) #3

(system) #4

http://www.kurshtml.boo.pl/css/zewnetrz … ianie.html

Wcale nie ma nagłówka zewnętrzny styl, od razu piszesz kod css.


(Kurss1005) #5

Dzięki działa. Co mi się w głowie ulęgło aby w arkuszu zewnętrznym pisać oprócz ustawień zaznaczenie styli. Ps. width: 1000 wystarcza bo jest czytany jako piksele.


(system) #6

Wystarczy, ale jest niepoprawnym zapisem. Nie wszystkie przeglądarki będą to interpretować jako px.


(Kurss1005) #7

body{background-color:#ffffcc; border-style: inset; border: groove; border-width: 13px; border-color: #a52a2a; margin: 10; width:1000;} - taki zapis w FF wstawwia ramkę (obramowanie) przed suwakami i przesuwa się ze stroną, w IE 6 obejmuje też suwaki i staje się ramką (oknem) w ktorym strona się przesuwa. Dlaczego


(system) #8

Cóż…w firefox jest dobrze a w ie źle, to na tyle :wink:

Prawdopodobnie masz ie w trybie quirks.

http://www.kurshtml.boo.pl/css/quirks.html


(Kurss1005) #9

Z linku skopiowałam drugą część czyli adres http dokleiłam i już chodzi. Też uważałam , że w FF jest dobrze ale nie wiedziałam dlaczego w IE to jest inaczej. Już wiem Dzięki