Pomocy nie moge wejsc na stronke

Hej mam wielki problem z internetem ogange na laptopie niby działa moge muzyke na aresie pobierac wejsc na gg ale nie moge wejsc na zadną strone internetową pisze że błąd połączenia co mam robic pomocy od tego poniedziałku nie moge wejsc np na google :frowning:

używasz jakiegoś firewalla?

ale zalezy o co chozi jesli o przegladarke to explorer ale na zednej nie działa

chodzi mi o program - zaporę, chroniącą twój komputer.

aaaa to AVG antywirusowy

Dodane 16.10.2009 (Pt) 13:33

aaaa to AVG antywirusowy

Dodane 16.10.2009 (Pt) 13:33

aaaa to AVG antywirusowy

A daj raport z pinga np. google:

Start, uruchom, cmd

I wpisz:

ping 74.125.43.147

enter

i napisz jaki otrzymałaś wynik.

CO NIE ROZUIEM

przecież masz napisane

1. klikasz start -> uruchom

2. wpisujesz cmd

3)w okienku które ci sie wyświetli wpisujesz ping 74.125.43.147

1. naciskasz enter i czekasz chwilę

2. przepisujesz na forum to, co ci się wyświetliło

Prościej wyjaśnić się chyba nie da…

a inny sposób

Eeh Luki_91… Jedziesz po dziewczynie (?), która jak widać zupełnie nie zna się na komputerach i nieco bardziej rozwiniętej ich obsłudze… Trzeba być wyrozumiałym dla takich osób.

Zastosuj się do polecenia kolegi wyżej, do tego możesz sprawdzić, czy rzeczywiście jakiś program nie blokuje Ci przeglądarki (Internet Explorera), jak np. COMODO, ZoneAlarm czy też inny program typu firewall (zapora przed niechcianymi połączeniami z sieci). Jeśli, prócz AVG, masz zainstalowany na komputerze jakiś z programów z rodziny firewall-i, sprawdź w jego regułach, czy IE jest Allowed (dozwolony) czy Blocked (zablokowany) / Denied (odmówiono dostępu).

Jeśli porada wyżej okaże się nieskuteczna (ta z poleceniem ping), wyłącz i włącz (odłącz i podłącz) kabel (kartę) sieciową.

karolina0255 ,

Poczytaj Konkretne tematy… ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post. Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie.

Proszę poprawić pisownię w opisie problemu. W celu dokonania korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.