Otóż mój problem polega na tym że kilka dni wstecz miałem wirusy wszytko zrobiłem jak mi napisali na tym forum i wszystko było ok dopóki dzis rano odpalilem kompa gdy sie właczal to dlugo byl napis zapraszam potem jak sie wlaczyl nie bylo nic na pulpicie tylko tapeta 0 ikon ani paska jakims cudem właczylem menedżer zadań widnowos i nowe zadanie wpisalem tam file:///E:/Tapety%20;)/foty/1/1.jpg otworzyło mi sie okno i program z którego korzystam do zdjec tam dalej jakos wszedlem na dysk i o to w taki sposob wszedlem na c: i mozzille firefox i pisze komenta PROSZE O POMOC!
Nie wiem jak profesionalisci ale mi nie pasują
R3 - URLSearchHook: Yahoo! Toolbar - {EF99BD32-C1FB-11D2-892F-0090271D4F88} - (no file)
F2 - REG:system.ini: Shell=
O1 - Hosts: Yahoo!
O1 - Hosts:
O1 - Hosts:
O1 - Hosts:
O1 - Hosts:
O1 - Hosts:
O1 - Hosts:
![]() |
Yahoo! - Help |
O1 - Hosts: Sorry, the page you requested was not found. O1 - Hosts: |
O1 - Hosts:
O1 - Hosts:
O1 - Hosts:
O1 - Hosts:
O1 - Hosts: O1 - Hosts:
|
O1 - Hosts: O1 - Hosts: O1 - Hosts: O1 - Hosts: O1 - Hosts: width=470 height=580 marginwidth=0 marginheight=0 hspace=0 O1 - Hosts: vspace=0 frameborder=0 scrolling=no O1 - Hosts: O1 - Hosts: O1 - Hosts: |
O4 - HKLM…\Run: [MRT] “C:\WINDOWS\system32\MRT.exe” /R
O4 - HKLM…\RunOnce: [*Restore] C:\WINDOWS\system32\restore\rstrui.exe -c
O4 - Startup: ctfmon.exe
O7 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System, DisableRegedit=1
Ale poczekaj aż ktoś kto sie na tym bardzo dobrze zna to zobaaczy :)
http://www.wklej.org/id/17619/ gdy zrobiłem skana ComboFix wszystko wrócilo do normy i jest git pozneij wyskoczyl komunikat ze ''złośliwe oprogramowanie zostało usunięte z komp. i tam była duża lista virów :]
i kolejne logo z hijacka po skanowaniu juz ComobFixem
a te hosts ? czytałam ze to jest złe…
Proszę pobrać i użyć Malwarebytes’ Anti-Malware
Wciskamy Skanuj , wybieramy dyski do skanowania i Rozpoczynamy skanowanie , na końcu wciskamy Usuń zaznaczone jak będą i Ok
strasznie wolno komp mi chodzi wszystko zamula, aqq -strasznie nigdy nie było tyle procent użycia nie wiem co jest grane. Robiłem skana już AVG, Malwarebytes’ Anti-Malware, Kaspersky Online Scanner, ComboFixem, CCleaner . Wykasowalem wszystkie wiry ale nadal muli nie wiem. pomocy
Log czysty
Jest czysto