Pomocy! windows wykryl problem z dyskiem twardym

przed chwila wyskoczylo mi takie okno" system windows wykryl problem z dyskiem twardym. rozpocznij proces wykonywania kopii zapasowej zapytaj mnie ponownie poźniej. ponieważ awaria dysku spowoduje utratę wszystkich danych znajdujących się na nim należy natychmiast wykonać kopię zapasową. postaraj się nie używać komputera dopóki nie naprawisz lub nie wymienisz dysku." co mam zrobić?

to co napisał

dysk się już sypie

zdjęcia z programu hdtune z zaklądke healt i error scan(pełne skanowanie)

każda sekunda pracy zwiększa możliwość uszkodzenia się twojego dysku i utraty danych

wszystko było ok póki dziś win 7 nie zainstalowałem

Dodane 03.10.2012 (Śr) 22:10

Bez%C2%A0tytu%C5%82u.png

Na wszelki wypadek proponowałbym zgranie wszystkich najważniejszych danych,

a potem zeskanowanie dysku programem HDD Regenerator a to ci przedstawi mniej więcej sytuacje na dysku :slight_smile:

i teraz dysk głośniej pracuje.

Najlepiej w tej sytuacji oszczędzać dysk i czekać na instrukcję, bowiem dysk może się zepsuć na Amen!

A jak głośniej pracuje to jest gorzej! UWAŻAJ!

po prostu będę musiał wymienić lub oddać na gwarancje jeżeli ma

Zgrywaj szybko co ważne i dysk do serwisu. Jeśli go kupiłeś w sklepie i masz przynajmniej paragon to zwracaj dysk.

Nie masz się raczej co zastanawiać, zrób jak najszybciej kopię zapasową wszystkich danych. Dysk raczej na pewno kwalifikuje się do wymiany.

Autorze nic nie minie bo jakim cudem ma naprawić łożysko samoczynnie.

Dysku nie naprawiaj ponieważ, każda większa ingerencja z nim zabije go.

Jest to dysk seagate tak więc jesli nie masz juz gwarancji w sklepie to zapewne jest jeszcze gwarancja producenta :wink: