witam mam duzy problem opisze dokladnie resydent zaczol blokowac wpisy do rejestru wiec przeskanowalem kompa spybotem znalazl trojana win32agent.pz i dodatkowo inne malware usunoloem to spybot zazodal restartu wiec tak zrobilem nowy skan i trojan nadal byl kliknolem na usun a po nowym restacie zniknely ikonki z pulpitu wlaczylem menagera i zobaczylem ze z 30 zrobilo sie 20 procesow cos powyloczalo programy ,przeskanowalem nodem32 i znalazl dodatkowo win32agent.sh wiec usunolem to i i restart a po nim to samo pulpit bez ikonek i na dodatek po 2 sekundach wraca do winlogon i tam zostaje nie moge wejsc do komputera ani jako user ani jako administrator to samo robi w modalita prowisoria , nie dziala ripristino ani nic ,prosze pomozcie jesli mozna wogole cos z tym zrobic nie moge zrobic logow ani nic nie mam zadnej kontroli na kompem
nie moge zrobic zadnych logow nie mam dostepu do komputera po wloczeniu zawsze wraca do winlogon i tam zostaje nie moge dalej wejsc ani jako user ani jako administrator ,to samo robi w modalita prowisoria ,pisze z drugiego komputera naprawde nie wiem co moge zrobic
Umiesz go uruchomić w trybie awaryjnym? (F8 przed pojawieniem się paska ładowania Windowsa)
Kompletnie nie mam pojęcia, co to znaczy.
Jak komputer się wylogowuje od razu po zalogowaniu, to może być wina uszkodzonego pliku userinit.exe
Płytka z XP, uruchom Konsolę Odzyskiwania
Wpisz:
Gdzie X: to litera napędu CD/DVD
zrobilem tak i wyskakuje mi komunikat ze nie moze utworzyc pliku userinit.exe ,albo go skasowalo albo zmienilo nazwe
W takim razie spróbuj
tym razem podzialalo przezucilo plik ale po restarcie dalej to samo tylko tym razem ekran logowania bez administratora a jesli kilkam na usera to wlacza i od razu wylacza dalej stop
Widać więcej plików może być uszkodzonych.
Szybciej będzie wykonać instalację nakładkową Windows bez utraty danych.
Najlepiej przeskanuj system z bootowalnej płytki AV.
wielkie dzieki defco dostalem sie do kompa teraz musze zobaczyc jakies szkody zostaly wyrzadzone dane i programy sa ale nie wszystkie dzialajo programiki moge na nowo zainstalowac najwazniejsze zeby komp smigal jak dawniej jeszcze raz wielkie podziekowania .pomoglo jak narazie instalacja nakladkowa a teraz zajme sie czyszczeniem z wiruskow jesli pozostaly