Pomocy!


(Daroslaw99) #1

Siemka^^ Jak zauważyliście to mój pierwszy wątek na forum, a więc witam się z wami i pozdrawiam wszystkich forumowiczów :slight_smile: Mam problem, iż robię stronę internetową na temat salonu kosmetycznego (mamy mojego kolegi) no i chciałbym aby wyglądało to podobnie jak tu: http://www.hortex.com.pl/ (oczywiście po załadowaniu) Proszę o jakieś porady... Czego muszę się nauczyć jeszcze w webmasteringu i innych rzeczy, o których jeszcze nie wiem ;]


(Drobok) #2

To strona robiona we flashu, na sztywno, 0 treści, długo się łąduje. Webmasteringu w tym jest 0. Niestety nie powiem czego masz się nauczyć, bo mi szkoda czasu na takie zabawy jak to. Innymi słowy jeśli chcesz tworzyć strony: html, css, php, js, a potem z czasem ajax i jquery.


(Daroslaw99) #3

Ale mi nie chodzi o to aby cała strona była we flashu xD


(Drobok) #4

Co do twojego linka to strona we flashu, nigdy nie uzyskasz takiego efektu. Jednak bardzo zbliżony jesteś w stanie. Jednak by uzyskać wszystko bez przeładowania tak czy siak musisz poznać wszystko co podałem wcześniej. Z przeładowaniem możesz odpuścić sobie ajaxa, jquery, a nawet js. Są gotowe skrypty do rozwijanego menu z jakimiś tam efektami. Z php wystarczy ci include, switch, i get. A reszte robisz w xhtml i css3. Oczywiście ps/gimp bo laya trza zrobić.


(system) #5

Nad efektem końcowym pracował cały sztab interdyscyplinarnych specjalistów OS3 Multimedia.


(Drobok) #6

Już widzę tych specjalistów, ich stronka niczego sobie. Ale to co zrobili oni jest mało optymalne. Dobra możecie gadać, że ja się na flashu nie znam. Ale jakim cudem ich stronka ma tyle bajerów a działa szybko ładuje się pare sekund. A ta której link w pierwszym poście ładuje się kilka razy dłużej a w sobie ma same menu ...


(system) #7

Miałem na myśli, ogólnie mówiąc, speców od User eXperience: grafików, gości od Usability, designerów interfejsu, psychologów, socjologów etc.

Zakodowanie tego to była najprostsza rzecz w całym przedsięwzięciu :wink:


(Kaka') #8

daroslaw99 ,

Rejestrując się na niniejszym forum zobowiązałeś się przestrzegać jego regulaminu. Niestety, w tym momencie łamiesz go nie tytułując poprawnie tematu. Proszę zapoznać się w pierwszej kolejności z regulaminem forum, a następnie z tym tematem. Po zapoznaniu się proszę poprawić tytuł tematu, używając przycisku zmien.gif