Witam. Potrzebuje wybrać telefon dla 14 latka. Wiem że lubi on bajery itd, i że telefon służyć mu będzie też do pochwalenia się kolegom w szkole itp. Mam do wyboru niestety tylko 2:
LG KU990i Viewty
Aparat 5 MPX
Odtwarzacz filmów DivX
Rozmowy wideo
Nie ma on akcesoriów (słuchawek itp)
Musiałbym go zamówić
Samsung Avila S5230
Aparat 3,2 MPX
Jest cieńszy od Viewty i wydaje mi się ładniejszy dla nastolatka
Słuchawki, kabel do PC, oprogramowanie
Prosił bym abyście pomogli mi wybrać, podpowiedzieli co ma jeden co ma drugi itp.
Ja ci radzę poczytać jakieś profesjonalne recenzje na temat tych telefonów. Każdy może mieć inne wymagania i inne odczucia.
Ja osobiście mam lekki uraz co do samsungów z uwagi na to, że posiadam samsunga u900 w którym lampa i główny klawisz anulowania siadł samoczynnie. Oczywiście ten ma dotykowy ekran. Do szpanowania według mnie lepszy LG, ale jaki jest w użytku to nie wiem. Szkoda, że masz tylko te 2 telefony do wybrania. Bo pewnie jakiś lepszy by się znalazł.
Te 2 telefony zaproponowała mi era za złotówkę (mówię o telefonach z dotykowym wyświetlaczem). Proponowali mi też IPhone 3G ale on nie ma gier i kilka osób łącznie ze sprzedawcą mi odradzi oraz Era G1 ale on mi jakoś nie przepadł do gustu, a poza tym muszę do niego dopłacić.
Dlatego zostały mi tylko te dwa. Avile miałem okazje dzisiaj zobaczyć i popstrykać nią chwilkę, ma dosyć przyjazny i prosty interfejs, nie wiem jak jest z Viewty, może ktoś ma taki, jak się sprawuje? Czytałem na stronach że jest niewygodny w użyciu, trzeba uważać żeby nie wcisnąć przypadkowo guzików…
no cóż twój wybór, ja zdecydowanie bym wziął apple, można nieźle zaszaleć z nim, a Lg… nawet systemu nie ma… tylko jakiś badziewny soft który ni jak nie da się go rozbudować…
No to mnie rozbawiło do łez , a tak w sumie to nie wiem czy rozbawiło czy raczej płakać , jak można wychowywać społeczenstwo z takimi “zaletami” “masz synku tela i leć pochwal sie nim doszkoły” dosłownie tak można to przetłumaczyć , następnym razem będzie dziewczyna , “masz tu synku dziewczyne ona jest dobra bo tatuś ją już przetestował idź z nią do szkoły i pochwal sie i nich chłopaki potestują”. Ciekawe czy Twój syn wie co za głupoty na forum wypisujesz?? czy poprostu juz został tak wychowany że to mu nie przeszkadza i jaki tatus taki synuś. A jeżeli żeczywiście chcesz aby synuś szpanował w szkole telem to kup mu coś za minimum 2-4 tyś zł i napewno nie samsunga czy LG bo to są telefony nie do szpanowania a dla normalnego śmiertelnika. A jak nie masz kasy to się opanuj i nie szpanuj wysługując sie synem.
A kogo interesuje, czy ktoś się będzie chwalić?? to jest indywidualna sprawa… Nawet jakbym miał niby ten super telefon za 4 tyś, to bym nikomu nie pokazywał xD No bo po co?? Jeszcze by się rozeszła farba i ktoś by mi zaje***ł…
===============
Ale zdecydowanie takie ■■■■■ółki na dziewczyny nie działają xD No z wyjątkiem Jakiegoś kabrioleta
heh moim zdaniem wybrales najgorzej jak mogles! po pierwsze ku990i ma o wiele bardziej okrojone funkcje co ku990 i ma gorszy aparat…;/ a niby jest nowszy… Po drugie miałem okazje korzystac z lg i moim zdaniem ekran w nim to ekran naciskowy a nie dotykowy… w porownaniu z Iphonem brrrr… nie ma porownania! Po TRZECIE nie ma systemu wiec co z tego ze masz dotyk jak tak nic z tym nie zrobisz… nie ma takich aplikacji na SOFTA xD jak na symbiana lub WM A PO 4 nawet sam ekran nie wyswietla moim zdaniem tak jak powinien, popatrz sobie np na tego samsunga ma przynajmniej widgety ;]