Jak w temacie, szukamy takich pomysłów i zastanawiamy się, jak sensownie wypromować forum na łamach serwisu.
Jeden z naszych pomysłów to button “Masz problem z tym programem?” w katalogu oprogramowania. Kierowałby na forum do działu problemy z oprogramowaniem.
Według mnie powinno być trochę krótsze to sformułowanie np. “Rozwiąż problemy z programem”. Sam pomysł jest dobry.
Jednak ja mam jeszcze lepszy i do tego bardziej skuteczny Przenieście wszystkie ustawienia konta jedynie na forum. Z jednej strony będą w jednym miejscu, a z drugiej przyciągną użytkowników do odwiedzenia forum.
“Masz problem z tym programem?”
“Rozwiąż problemy z programem”
Wszystko fajnie…ale trzeba zastąpić słowo “problem”…sugeruje pretensjonalnie negatywną stronę “medalu” na “dzień dobry”…może coś w stylu “Pomoc do programu”…
Oczywiście pomysł z przyciskiem “Masz problem z tym programem?” jest dobry. Jednak mimo wszystko wydaje mi się że użytkownicy wiedzą o forum, pytanie tylko gdzie oni piszą swoje problemy? i jak je rozwiązują? Na łamach serwisu ciężko wypromować forum jeśli ludzie nie mają potrzeby tam zaglądać. A może druga edycja konkursu wielkanocnego tym razem na forum? a może jakiś konkurs w dziale “galeria” na forum, taki luźny za “portalowe gadżety” ? To na pewno skłoniło by użytkowników do zapoznania i przyzwyczajenia się do nowego wyglądu A jak już go polubią to może wtedy będą tam zaglądać i opisywać swoje komputerowe problemy
Ale przesunąć w lewo można. Na szczęście, to niewielki przycisk (można go ciut zmniejszyć) i wcale nie ochrania pobieranego programu (Zabezpiecz pobieranie), chociaż właśnie to sugeruje, tylko prowadzi do instalatora avasta.
Oczywista zmyłka.
Można jeszcze połączyć (dodać) wiadomości prywatne z forum na stronę główną portalu, w profilu użytkownika i powiadomienia o wiadomościach z forum w avatarze na głównej.
Zabezpiecz pobieranie = pobierz sobie Avasta, wtedy pobieranie (wszystkiego, czegokolwiek) z internetu powinno być bezpieczniejsze niż bez jakiegokolwiek antywirusa. Nie ma żadnej zmyłki jak dla mnie…