Ponowna instalacja Windowsa na laptopie - klucz licenyjny?

Jeszcze nie spotkałem się z aktualnymi sterownikami z WU. Nie mówiąc już o tym, że niektóre są archaiczne wręcz.

Zgadza się. O ile sterowniki do karty sieciowej można zignorować to takie sterowniki do karty graficznej to jest porażka. Sterowniki w WU do mojej karty są datowane na 2018 maj a od producenta grudzień 2019r. Wydajność między nimi jest naprawdę ogromna. Różnica to 15-20 latek. Wiedźmin 3 na sterownikach z WU działał mi na 33-38 k/s na sterownikach od producenta to 50-62 klatki. To jednak robi różnicę. Co jednak ważne gdy instalowałem sterowniki od producenta ten poinformował mnie ostrzeżeniem, że powinienem używać tych z WU. Zignorowałem i nie żałuję.

Jak już wywiązała się dyskusja na, w sumie błahy w kontekście wątku, temat rodzaju partycji, to

Prawie się zgadza; oczywiście, że (ta) partycja jest rodzaju żeńskiego, dlatego powinno być “tę partycję”.
:slight_smile:

Bo chodzi o to, aby laptop nie był za szybki i abyś kupił nowy - szybszy (czyt. droższy). Tu nie ma przypadku, zaplanowana strategia od początku do końca.

@Radek68 Recovery to wiadomo, ze rodzaj męski, bo głównie faceci przywracają sobie “dane” z soboty na niedzielę po libacji.
A kobiety z reguły rozsądne, bo mają osobną partycję na sprzątanie, a osobną na partycję na picie, dlatego nie potrzebują recovery… logiczne chyba :rofl:

Coś w tym jest - ale to też przez producenta strzelanie do własnej bramki. Bo nieświadomy użytkownik może sobie pomyśleć na przykład tak “kurde, wydałem 4k na nowego laptopa firmy xxxx a działa jak żółw. Następnym razem kupię innej firmy bo ten xxxx to straszne g…” :wink:

I ktoś kto kupił Lenovo kupi Asusa, a user Asusa kupi Lenovo… tu nikt nie straci nigdy :wink:

Spiskowa teoria dziejów zawsze ma się dobrze, lecz przeważnie nie jest prawdziwa. Nie sądzę, aby producent specjalnie spowalniał swój sprzęt, aby ludzie szli do konkurencji…

Żaden, ę do ę…

Nikt nie mówi o specjalnym spowalnianiu. Raczej coś typu "Działa na standardowych jak powinien, wgrywasz swoje sterowniki Twoj problem.