Ponowne spowalnianie komputera, 2 miesiące po formacie


(Mirkolo7) #1

Witam

Problem dotyczy kompa kolegi a nie mojego, ale on jest "lajkonikiem"

Historia jest taka, komp mocno mulił i jakieś 2 miesiące temu był format.

Wszystko śmigało ok, ale teraz znowu działa tragicznie,

nawet otwarcie "mój komputer" trwa kilka-kilkanaście sekund! !!

Może ktoś coś wyczai co to może być, trochę powywalałem śmieci (ze 20GB), ale chyba jeszcze nie wszystko,

bo nie czuć że jest lepiej

Log z OTL

http://wklejto.pl/71214


#2

Nie wstawiłeś loga Extras.txt z OTL więc wstaw jeszcze raz logi z OTL zgodnie z tym.

Pokaż logi z narzędzi:

OTL

Ustawiasz go tak jak na tym obrazku.

Klikasz przycisk "Skanuj".

Pokazujesz dwa wynikowe logi OTL.txt + Extras.txt.

GMER

W GMER nic nie zmieniamy tylko wciskamy przycisk "Szukaj" (skan potrwa kilkadziesiąt minut) a po skanie przycisk "Kopiuj".

Na Windows Vista i 7 uruchamiamy programy z menu "Uruchom jako Administrator".

Przed uruchomieniem powyższych narzędzi odinstaluj (jeśli posiadasz) wszelkie programy tworzące wirtualne napędy (Daemon Tools, Alcohol itp.) oraz usuń instalowany przez nie sterownik SPTD narzędziem SPTDInst z opcji Uninstall (jeśli będzie zszarzałe to OK).

Zawartość logów wklejasz na http://wklej.org lub http://wklej.to a w poście dajesz link.


(Monczkin) #3

mirkol , nazwij proszę temat konkretnie. Co to znaczy zamulenie? Trzymasz go w wodzie? Inaczej wyciągnę konsekwencje. Przeczytaj ten temat. viewtopic.php?f=16&t=394978


(Mirkolo7) #4

Wirtualnych napędów brak,

Wrzucam jeszcze raz logi wg wytycznych:

Extras http://wklej.to/NnEu

OTL http://wklej.to/XxwL

Gmer http://wklej.to/brJz

Jeśli ktoś ma chwilę na sprawdzenie będe wdzięczny

-- Dodane 06.07.2010 (Wt) 9:36 --

nikt nic nie wie? nie ma chwili czasu?