Ponton / zezwolenie

Witam zamierzam dziś kupić ponton a jaki to juz sam podejme decyzje. Kolega mówił że trzeba mieć zezwolenie mieszkam nad jeziorem niedaleko jest plaża, kupuje zwykły 2 osobowy ponton wiec jak trzeba jakieś zezwolenie na takie coś czy nie.

Starostwo Powiatowe

Wydział Rolnictwa, Ochrony Środowiska i Leśnictwa

Nie wygłupiaj się :smiley:

Pierwszy raz słyszę o rejestracji pontonu :smiley:

Ja nigdy nie rejestrowałem i żadna kara mnie za to nie spotkała.

Ale to tylko ponton 2osobowy np tak jak bym na materacu pływał wiec chyba nie trezba ok dzieki bardzo za odpowiedzi.

Przejdź się do Starostwa tam Ci wszystko powiedzą. Ja tego co powyżej nie wziąłem z kosmosu :!: :!: :!:

http://www.powiatsuski.pl/jak_zalatwic_srodowisko.htm

mateo515 ty będziesz wypływał na pontonie na środek jeziora czy będziesz tylko pływał przy brzegu (plaży) ??

A gdzie jest napisane, że rejestracja jest konieczna ? :slight_smile:

Ciekawe jak sobie ponton byś oznakował :smiley:

To nie jest mój wymysł, dlatego radzę koledze wizytę w starostwie i rozmowę z osobą kompetentą a nie laikami jakimi my jesteśmy w tym temacie 8)

hehe bede sobie tak pływał oj chyba nie trzeba mieszkm w małej miejscowosci ale naprawde dziekuje wam

mateo515 ale ty chcesz kupic chyba taki ponton co jest w sklepie zabawkowym czy supermarkecie ale jest dla 2 osob i se go dmuchasz jak materac jezeli tak to takie pontony ludzie maja na wakacjach np nad morzem wiec wszyscy by se je rejstrowali?? :o napewno nie bo to sa zabawki lecz jezeli ty chcesz kupic ponton taki wypasiony w jakims sklepie specjalistycznym to juz predzej wtedy musisz go zarejstrowac

:smiley:

mateo515 musisz sprawdzic czy tam gdzie bedziesz wypływał tym pontonem nie kręci sie jakaś straż. Ja bym nie rejestrował bo zanim by sie ta cała rejestracja zakonczyła to by było juz po wakacjach 8)

mieszkam w debnie koło szczecina ponton dmuchany ok topik mozna zamknąc dzieki wAm za wszystko chłopaki.

Kielce koło Szczecina! !!

Oj Mieszkam w debnie koło szczecina gorzowa a kielce napisałem tylko tak dla picu