Poprawność kodu odświeżania strony?


(userrpl) #1

Witam zaczynam się bawić w robienie stron po przez sam notatnik i trafiłem na małe skrzyżowanie, o tuż wyrzuciłem na serwer ftpp idex.html i strona glowna.html w index wpisałem skrypt odświeżania:

content="3;URL=htpp://www.klubdriftingu.yoyo.pl/Strona glowna/strona glowna.html">

lecz po 3 sekundach zamiast wyczytać strone glówną wyskakuje błąd:

Firefox nie jest w stanie otworzyć tego adresu, ponieważ protokół "htpp" nie jest przypisany do żadnego programu. :o


(Anddezr+Dobreprogramy Pl) #2

I co w tym dziwnego? Znasz protokół htpp? Ja nie, znam natomiast http.


(Marcin E Pc) #3
content="3;URL=http://www.klubdriftingu.yoyo.pl/Strona glowna/strona glowna.html">

Tak jak wyżej, jest http a nie htpp.

PS. Obejmuj kod znacznikami code, będzie przyjemniejsze do czytania :slight_smile:

Pozdrawiam


(Sitemaster) #4

poza tym, spacje i różna wielkość znaków w nazwach plików/katalogów to nie jest najlepszy pomysł. Lepiej od początku wyrabiać sobie dobre nawyki :wink:


(userrpl) #5

Ups :oops: szukałem gdzie indziej błędu a tu taka wpadka :expressionless: dziękuje wam za pomoc pewnie do dziś bym główkował :stuck_out_tongue:


(Marcins2009) #6

A ja mam taką rade dla ciebie nie pisz w notatniku bo po co sobie utrudniać prace :wink: Wypróbuj EdHTML darmowy i jak dla mnie idealny program do tworzenia stron. Nie chodzi mi tu o to że on ci od razu wygeneruje stronę ale np. on ci koloruje składnie co lepiej pozwala ogarnąć kod , zamiast zapisywać i otwierać plik w przeglądarce klikasz sobie na podgląd i wszystko widzisz :wink: