Witam ! Jakiś czas temu pisałem na forum o pomoc w doborze części do nowego komputera Komputer jest już u mnie wszystko nowiusieńkie tylko nie grafa i to ona jest uszkodzona -.- Są duszki za literkami itd. Napisałem na innym forum o pomoc jutro sprawdzę kartę na złączu DVI ale nie o to mi chodzi. Prawdopodobnie będę wymieniał kartę. Chciałbym teraz przeskoczyć na jakiegoś RADEONA więc co myślicie o RADEONIE HD 6850 ? Słyszałem dużo dobrych opinii i że jest trochę lepsza od mojego aktualnego GTX460.
Mój komputer:
GPU: Palit GeForce GTX460 SE
CPU: Intel core i3 4130 lga 1150 Haswell
MOBO:MSI H81-E33
RAM : Corsair CL9 1600 MHz 4Gb
Więc moje pytanie czy opłaca się kupić tego Radeonka ? I jeszcze jedno pytanie sprzedam tą kartę za chociaż 150 zł z tymi duszkami ? Lub jeszcze jeżeli ma ktoś sugestie jak naprawić tą grafe to poproszę Dodam że sterowniki ustawienia itd. wszystko pogrzebane ale nic nie przyniosło efektu. Pozatym te dusszki widać nawet jak komputer się włacza tj. ładowanie systemu windows czy coś tam
Dodam jeszcze tylko że te duszki w grach są mało widoczne
Pomyśl, że jak kupisz nową kartę to będziesz miał gwarancję a jak używaną to oczywiście możesz trafić na uczciwego sprzedawcę i wszystko będzie OK, ale możesz też trafić na “wypieczoną kartę”, która padnie zaraz po “gwarancji rozruchowej”
Tą kartę mam jeszcze prawo zwrócić na gwarancję rozruchową Dał 30 dni ale czy ten pan się teraz odezwie … To jest pytanie Co mogę zrobić jeżeli sie z tego nie wywiąże ?
A na poważnie jak ktoś ma określony budżet to takie gadki są kretyńskie bo w ten sposób za każdym razem można powiedzieć " dołóż te 100-200zł i kup coś tam"
Te 6850 to niezłe karty jednak trzeba patrzeć raz na producenta i szukać opinii na temat chłodzenia bo część z producentów dawało do nich mało wydajne przez co karty w stresie stają się głośne, dwa zwrócić uwagę na to czy nie próbuje nam kto wcisnąć wersji okrojonej ze 128 bitową szyną - parę razy się spotkałem z tym że oferta dotyczyła 256 a po poproszeniu o zdjęcia prawdziwego produkty wychodziło że to jednak wersja okrojona
Proszę zapoznać się z tematem i poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj, umieszczonego w prawym dolnym rogu swojego posta, następnie opcji Użyj pełnego edytora, znajdującej się pod edytowanym postem.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.