potrzebna mi dobra rada w sprawie kupna sprzętu do gier wyłączając procesor i RAM. Czyli karta graficzna, zasilacz i płyta główna (płyta dlatego że mam uszkodzone jedno gniazdo ram, a mam tylko dwa) Max cena za wszystko to około 600-800zł. Nie jestem jeszcze pewny czy będę wszystko wymieniał. Komputer potrzebny do grania głównie w Bf3. Nie chodzi mi o jakiś tam komputer z kosmosu bo wiadomo za taką cenę… Tak żeby spokojnie zagrać w tego typu gry. Z góry dziękuje.
Dysk ze złączem ATA. A dokładnie Maxtor 6G160PO przydał by się większy na ale cóż. Jak się pieniądze znajdą to zainwestuje. Co do tego pomysłu żeby wszystko sprzedać i zakupić to nie zła myśl. Procka niedawno kupiłem, ale jak coś to już mam kupca Tą całą wymianę sprzętu planuje gdzieś w wakacje także zbytnio mi sie nie spieszy. Ten zestaw spokojnie powinien uciągnąć nowe gry na wyższych ustawieniach no nie?
Te przejściówki mogą się dziwnie zachowywać i raczej bym z tym uważał (co innego podłączać napęd, a co innego jednak dysk). W tym budżecie można znaleźć płytę AM3/AM3+ ze złączem IDE (inne podstawki odpadają, musiałbyś zainwestować od razu w dysk pod SATA).
Czyli praktycznie wymieniam całego kompa Dobra załóżmy że wymienię ten dysk. Jaki proponujecie? (tylko jak najtańszy) I czy ta karta Radeon HD4870 będzie dobra patrząc w niedaleką przyszłość? Zaproponujcie jeszcze jakąś tylko że mocniejszą kartę(chyba że ta w zupełności wystarczy). Jak już mówiłem nie chodzi mi o granie na full ale na średnich lub wysokich w gry typu Battlefield 3 lub Crysis 3 itp.
Jak będziesz bezpośrednio przed zakupem, odśwież temat. Może złoży się coś lepszego (przemyśl przede wszystkim zakup dysku pod SATA), wtedy można składać coś na s.1155.
Witam odświeżam tak jak obiecałem. Jednak z moich planów nici i postanowiłem sobie kupić nowego kompa a starego zostawić braciom udało mi się zarobić więcej niż mówiłem kiedyś Mam na wydanie 3000 zł. Już zdążyłem sobie poskładać kompa na Techplanet i proszę o ocenienie go. Nie do końca jestem przekonany co do kupna tej karty graficznej ale chyba nic lepszego do 1200zł nie znajdę. Dysk twardy kupię na allegro dużo taniej dlatego nie ma go w tym zestawie. Oto on :